Endnu et terrorangreb på europæisk jord kan meget vel blive en uhyggelig realitet, advarer Europols britiske chef Rob Wainright, der fortæller, at terrortruslen mod Europa i øjeblikket befinder sig på det højeste niveau i mere end et årti.

Det skriver det britiske medie The Telegraph.

Mere end 120 mennesker mistede livet og flere hundrede blev såret, da terrorrister med tilknytning til Islamisk Stat slog til mod Paris i november sidste år.

Den berygtede terrororganisation er med al sandsynlighed i gang med at forberede endnu et angreb i Europa, fortæller topchef for den europæiske politienhed, Europol, Rob Wainright.

»Vi kan forvente, at IS eller andre religiøse terrorgrupper er i gang med iscenesætte et angreb i Europa med et mål om at dræbe flest muligt blandt civilbefolkningen,« fortæller han ifølge The Telegraph.

Europol vurderer, at mellem 3.000 og 5.000 mennesker med europæisk statsborgerskab er kommet retur til Europa efter at have opholdt sig og modtaget kamptræning i træningslejre hos forskellige terrororganisationer i Mellemøsten.

Det voksende antal har efterladt medlemslandene i EU med helt nye udfordringer, ifølge Rob Wainright.

Europol-chefen er derimod omvendt tilbageholdende med at give næring til de mange rygter om, at potentielle terrorrister har benyttet den igangværende flygtningekrise til at krydse de europæiske grænser.

»Der er ingen konkrete beviser på, at terrorister på systematisk vis skulle udnytte flygtningestrømmen til at infiltrere Europa,« siger Rob Wainright.

Udtalelsen kommer i kølvandet på ny information omkring to mænd, der begge sidder fængslet i Østrig, under mistanke for at have tilknytning til udførelsen af terrorangrebet i Paris i november.

Anklagere fra den østrigske by Salzburg har for første gang bekræftet, at de to mistænkte, en 28-årig mand fra Algeriet og en 34-årig mand fra Pakistan, ankom til Europa som flygtninge.

De blev begge anholdt ved et flygtninge-shelter den 10. december og har ifølge anklagerne indrømmet, at de ankom til Grækenland sammen med nogle af bagmændende bag angrebet i Paris.