Pårørende i Newtown hvor den vanvittige massakre fandt sted.
Pårørende i Newtown hvor den vanvittige massakre fandt sted. Foto: DON EMMERT

USA oplevede fredag den værste og mest blodige skolemassakre nogensinde i landets historie.

Landet, der ellers er blevet plagede af modbydelige masseskyderier, der overgår de flestes fantasi, skulle stå model til endnu en vanvittig nedslagtning af sagesløse børn og voksne.

Fredag morgen gik gerningsmanden, der ifølge flere internationale er 20-årige Adam Lanza, iklædt sort, skudsikker vest ind i den del af Sandy Hook Elementary School, der huser 0. til 4. klasse, og skød vildt omkring sig.

Efter at have dræbt 26 børn og voksne skød han sig selv.

Derudover blev Adam Lanzas mor, som underviste på Sandy Hook Elementary School, fundet død i sin 20-årige søns hjem.

Kort efter drabene på de 26 personer på Sandy Hook Elementary School gik meldingerne på, at en 24-årig mand stod bag.

Men politiet mener nu, at det var den 24-åriges lillebror på 20 år, der fredag mejede 20 børn og seks voksne ned på skolen i den lille by Newton i Connecticut. Det skriver CNN.

Den 24-årige storebror, der bor i Hoboken i New Jersey, er i politiets varetægt, men er ifølge CNN ikke mistænkt i sagen.

Faren til de to, der stadig bor i Connecticut, skulle også være blevet afhørt i sagen.

Moren til den formodede gerningsmand blev ifølge CNN fundet død i sin 20-årige søns hjem i Newton. Våbnene, der blev brugt under skyderiet, blev købt af moren.

To af våbnene blev fundet ved den 20-årige mand, der begik selvmord efter skyderiet, mens et tredje våben blev fundet i en bil ved skolen.

Connecticuts guvernør, Daniel Malloy, opfordrer til sammenhold, efter 26 børn og voksne fredag blev dræbt på Sandy Hook Elementary School in Newtown, Connecticut.

- Ondskab besøgte dette samfund i dag, og det er for tidligt at tale om at komme sig. Men hver forælder, søskende og hver eneste medlem af familierne skal forstå, at Connecticut står sammen om det her, siger Daniel Malloy ifølge Washington Post.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at komme os over det her, og vi vil komme igennem det, fortsætter den demokratiske guvernør.

Daniel Malloy takkede samtidig lokalsamfundet i Newtown for at støtte op om hinanden og præsident Barack Obama og resten af verden for at vise medfølelse, efter den voldsomme tragedie har rystet den lille by.

- Der var en masse smukke børn, der var kommet i skole for at lære. Deres dag endte på en meget anderledes måde, end nogen af os overhovedet kunne have forestillet sig, og som vi stadig ikke kan forstå, siger Daniel Malloy.

En 9-årig elev siger, han var i gymnastiksalen, da skyderierne startede.

- Vi hørte nogle rigtig høje brag, siger drengen, der står grædende og skælvende foran skolen med sin fars arme omkring sig.

- Vi troede, nogen væltede noget. Så hørte vi skrig og skud. Mange skud. Vi hørte nogen sige 'hænderne op', og nogen sagde: 'Skyd ikke'. Vi gemte os i et skab i gymnastiksalen. Så kom der nogen og sagde, vi skulle løbe ed ad gangen. Der var politimænd ved alle døre. Folk græd og skreg, siger han.

Forældre strømmede til skolen, desperate over de frygtelige nyheder. Nogle lykkelige forældre fandt deres børn uskadte og fik dem med sig hjem, andre måtte begribe at deres børn var blandt de dræbte midt i postyret af politikøretøjer, ambulancer og TV-vogne, der fyldte området omkring skolen.

Motivet bag massakren er endnu uvis.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.