En virus, der kan føre til identitetstyveri, spreder sig med stor fart på Facebook, skriver flere medier.

Virussen, der spredes gennem Facebooks beskedtjeneste, ‘Messenger,’ sender, når først den har ramt en bruger, beskeder ud til dennes kontakter, og således kan spredningen ske igen og igen, når beskederne åbnes og læses. Dette er eksempelvis sket for en 27-årig mand, som den norske avis VG har talt med. 40 af hans venner har fået en besked fra ham med virus-linket i.

Ifølge Nettavisen indeholder beskederne en emoji samt et link til en ekstern side. Dette link bør Messenger-brugere ikke klikke på, da det indebærer en risiko for identitetstyveri, skriver mediet.

For ved ankomsten til den eksterne side kan hackere muligvis få adgang til brugerens computer.

Nettavisen skriver videre, at der ved et klik på linket sker en installation af et såkaldt ‘plug-in,’ en hjælpefunktion, i browseren ‘Google Chrome.’

Dette skal fjernes igen ved at åbne ‘indstillinger’ og dernæst ‘avancerede indstillinger,’ hvor der er mulighed for at nulstille tidligere valg.

It-sikkerhedsekspert Jørund Heimholt siger til VG, at hackerne bag virussen kan få adgang til alt, hvad der er registreret på brugerens Facebook-konto.

- Der er en stor risiko, fordi de får adgang til e-mail og telefon, hvis du har tilknyttet dem til din Facebook-konto. Du kan let blive offer for identitetstyveri, lyder det.

It-sikkerhedseksperten råder til at skifte password på Facebook samt på Google. Derudover bør brugere også se, hvilke enheder, telefoner, tablets og så videre, der er koblet op til Facebook. Eventuelle udenlandske enheder skal fjernes.

Brugere på Facebook fra så forskellige steder som USA, Ungarn og Brasilien, som eksemplet herunder, melder at være stødt på virussen. Det er ukendt, hvor omfattende spredningen er.