Kronprinsesse Mary planlægger et besøg i Burkina Faso.
Kronprinsesse Mary planlægger et besøg i Burkina Faso. Foto: UNITED PHOTOS

Kronprinsesse Mary skal om blot ni dage rejse til Burkina Faso, der fredag aften blev ramt af et terrorangreb.

Fire-fem bevæbnede mænd stormede fredag aften Splendid Hotel i Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou. Adskillige gidsler er taget på hotellet, der er kendt for at huse udenlandske journalister, politikere og diplomater.

Angrebet kan muligvis få konsekvenser for kronprinsesse Mary, der om få dage rejser på officielt besøg i det fattige afrikanske land. Af Kronprinsessens kalender på kongehusets hjemmeside fremgår det, at hun 24.-26. januar aflægger Burkina Faso et besøg sammen med Udenrigsminister Kristian Jensen.

Under besøget vil Mary se på kvinders sundhed og rettigheder og landets demokratiske udvikling.

»Kronprinsessen vil sammen med udenrigsministeren aflægge besøg på sundhedsfaciliteter i hovedstaden og på landet samt besøge lokalbefolkningen. Der vil også være besøg på en klinik, hvor der vil være mulighed for at tale med unge burkinere om deres adgang til information, prævention og sundhedsydelser,« skriver Kongehuset på hjemmesiden.

Hvor Kronprinsessen og Udenrigsminsisteren skal bo, fremgår ikke. Lige nu er det uvist, om terrorangrebet får konsekvenser for besøget, men sikkerhedssituationen er tilsyneladende ændret i landet, der modsat nabolandet Mali ikke er vant til terror.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.