Jacintha Sadanhas datter, søn og mand tager afsked med deres mor og kone.
Jacintha Sadanhas datter, søn og mand tager afsked med deres mor og kone. Foto: DANISH SIDDIQUI

Familien og hundredevis af mennesker var mødt frem i det sydvestlige Indien for at sige et sidste farvel til 46-årige Jacintha Saldanha, der tidligere på måneden tog sit eget liv efter en joke lavet af to australske radioværter

Begravelsen blev fulgt af Jacintha Saldanhas datter Lisha og søn Junal samt manden Benedict Barbosa, der alle var tydeligt berørt.

Både inden- og udenfor kirken, hvor præsten tog afsked, var adskillige personer fra det lille samfund, hvorfra Jacitha Saldanha stammer, mødt frem. Og indisk politi måtte ligefrem sætte afspærringer op, for at håndtere den store mængde mennesker, der ville sige farvel.

Se de gribende billeder: Familiens sidste farvel til Jacintha

Politiet anslår, at der var mødt omkring 2.000 personer op for at sige det sidste farvel til Jacintha Saldanha i den lille by Shirva ikke langt fra den indiske storby Mangalore i delstaten Karnataka.

Den indiske sygeplejerske arbejdede på det hospital i England, hvor den engelske hertuginde Kate var indlagt med problemer i forbindelse med hendes graviditet.

Her svarede Jacintha Saldanha på et opkald fra to australske radioværter onsdag morgen 5. december. Og efterfølgende lykkedes det radioparret at blive stillet om til den afdeling, hvor grevinde Kate lå og derefter få følsomme oplysninger om hertugindens tilstand, ved at udgive sig for at være dronning Elisabeth.

Det blev angiveligt for meget for den 46-årige indiske mor til to, der blev fundet død 7. december, efter hun angiveligt valgte at tage sit eget liv i skam.

Efterfølgende er den tragiske historie gået det meste af verden rundt. Og de noget brødbetyngede australske radioværter fra 2Day FM har siden været på tv og undskyldt hele episoden.

BRITAIN-ROYALS/

Radioværter

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.