Broen rystede, da op mod 100 lastbiler og personbiler stødte sammen på den stærkt trafikerede motorvej E4 i Skåne tirsdag formiddag.
Broen rystede, da op mod 100 lastbiler og personbiler stødte sammen på den stærkt trafikerede motorvej E4 i Skåne tirsdag formiddag. Foto: BJORN LINDGREN

Broen rystede, fortæller øjenvidne til masse-sammenstødet. Hun forsøgte at redde mand, der var klemt til døde

Masse-kollisionen på Tranarpsbron på E4-motorvejen i det sydlige Sverige fik hele broen til at ryste, da de omkring 100 lastbiler og personbiler stødte sammen omkring klokken 11. tirsdag. Indtil videre er tre døde, og op mod 20 kvæstede. En af de døde, forsøgte den svenske sygeplejerske Annika at redde.

Hun var øjenvidne til ulykken, og selvom hun slap uden skader på hverken sig selv eller sin bil, fortæller hun til den svenske avis Aftonbladet, hvordan hun forsøgte at redde tilskadekomne.

SWEDEN-MOTORWAY-ACCIDENT


- Det lykkedes mig præcis at standse bag en lastbil. Jeg gik ud af bilen og forsøgte at hjælpe en såret mand. Men det var for sent, han var allerede klemt til døde, og der var ingenting at gøre, siger Annika til den svenske avis Aftonbladet.

Umiddelbart efter så hun, hvordan biler i den modsatte kørebane også begyndte at støde sammen. En beskrivelse, som også de første redningsfolk på stedet bekræfter: Den første ulykke skete i det nordgående motorvejsspor, men snart stod også det sydgående spor stille på grund af sammenstød.

- Hele broen rystede hun, fortæller Annika.

Et andet øjenvidne, Lars Hannelius, befinder sig i en af redningstjenestens varmbusser. Han husker, at der var utroligt tåget på broen, før sammenstødene begyndte, fortæller han til Aftonbladet.

- Der var meget tæt tåge på broen. Jeg kan ikke bremse helt uden at køre ind i en bil foran mig. Straks derefter bliver jeg påkørt bagfra af en bjergningsbil, fortæller Lars Hannelius, der trods skrammer på bilen slap uskadt fra ulykken.

Seneste melding fra politi og hospital er, at tre er døde efter det voldsomme sammestød. 15 til 20 er kvæstet og bragt til forskellige hospitaler. Det vides endnu ikke, om der er danskere iblandt. Ifølge hospitalet i Helsingborg er der ikke bragt børn ind. Men flere af de voksne tilskadekomne er bragt ind med knoglebrud og indre kvæstelser.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.