Der er små tegn på, at USA er på vej mod en national klimastrategi i kølvandet på superstormen Sandy, hævder kampagnegrupper. Københavns overborgmester mødes torsdag med New Yorks borgmester om klimatilpasning.

Det Hvide Hus har givet »lovende signaler« på, at man vil stå i spidsen for et møde med det mål at søsætte en længe ventet national klimastrategi. Det hævder flere amerikanske kampagnegrupper ifølge avisen The Guardian.

- Vi talte med Det Hvide Hus om at bruge mødet som en katalysator for ikke blot udviklingen af en national strategi men også for en mobilisering af folket over hele landet, siger Bob Doppelt, generaldirektør i tænketanken Resource Innovation Group, som har presset på for at få klimamødet i stand.

Amerikanske kampagnegrupper har i de seneste uger forsøgt at presse Obama til at tegne linjerne for en strategi til at imødekomme klimaforandringer i kølvandet på hans genvalg og superstormen Sandy, der i oktober raserede den amerikanske østkyst og kostede 253 personer livet.

Senest har New Yorks borgmester, Michael Bloomberg, ifølge politiken.dk spurgt Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), om han vil assistere med at overføre den danske hovedstadskommunes erfaringer med klimatilpasning til standarderne i den amerikanske metropol.

Invitationen, som Frank Jensen har accepteret, betyder, at de to borgmestre torsdag mødes sammen med byrådets »speaker« i New York, Christine Quinn, for at drøfte emnet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.