Præsident Barack Obama mødes fredag med Kongressens fire ledere i forsøget på at undgå »the fiscal cliff«.

USA: Det Hvide Hus oplyser ifølge Reuters, at præsident Barack Obama fredag vil mødes med Kongressens fire ledere i forsøget på at undgå, at USA falder ud over den finansielle afgrund, »the fiscal cliff«, efter nytår.

Præsidenten skal mødes med flertalslederen af Senatet, Harry Reid, senator og mindretalsleder Mitch McConnell, formanden for Repræsentanternes Hus, John Boehner, og minoritetsleder i Repræsentanternes Hus Nancy Pelosi, oplyser talskvinden for Det Hvide Hus, Amy Brundage.

En unavngiven rådgiver for det republikanske lederskab i Repræsentanternes Hus sagde torsdag til Reuters, at republikanerne vil genindkalde medlemmerne til en ny drøftelse, som skal løbe helt frem til 2. januar, dagen før den nyvalgte kongres træder sammen.

Viser meldingen sig at holde stik, kunne det tyde på, at præsident Barack Obama - som tidligere antydet - vil lancere et nyt forslag, der skal samle fløjene i Repræsentanternes Hus og Senatet, der hidtil ikke har kunnet enes om, hvordan afgrunden undgås.

Lykkes det ikke for fløjene at nå til enighed, står amerikanerne over for markante skatteforhøjelser. 31. december udløber en række midlertidige skattelettelser, som blev gennemført under daværende præsident George W. Bush i 2001. Samtidig træder omfattende offentlige besparelser i kraft, og det vil ifølge økonomer trække cirka 600 milliarder dollar ud af den amerikanske økonomi næste år og sende stormagten i recession.

Demokraterne og Republikanerne er enige om, at i hvert faldt nogle af skattelettelserne skal bevares, men parterne kan ikke enes om, hvor øvre grænse skal sættes. Demokraterne mener, at skattelettelserne kun bør gælde husstande med en indkomst på op til 250.000 dollar.

BNB/Reuters

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.