Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Obama taler for sin ven.

Den meget afholdte Edward Moore Kennedy blev begravet lørdag og USA's mest prominente mænd og kvinder er mødt talstærkt op for at vise Kennedy den sidste ære.

Præsident Obama holder lige nu mindetalen for sin ven og kollega, der døde tirsdag. De to stod 'side by side' under Obamas præsident-kampagne og Obama har flere gange overøst Edward Kennedy med både ros og tak for hans støtte og hans venskab. Og han havde fundet de store ord frem da han lørdag skulle tage afsked med sin ven.

- Jeg kendte ham som en god kollega, mentor, men først og fremmest var han min ven, sagde en rørt Præsident Obama, der tog sig god tid til at fortælle sjove anekdoter om manden, der efterlader sig et væld af gode minder. Men først og fremmest en mand, der for de fleste amerikanere står som inbegrebet af en gentleman, en dygtig politiker og en hjertevarm mand, der udover at være far for sine egne tre børn også sørgede for at være der for sine to afdøde brødres børn.

Lørdag bliver den sidste af de store Kennedy'er begravet og både politikere, skuespillere, finansfolk og sportsfolk er rigt repræsenteret ved begravelses-og mindecermonien for den afdøde senator.

Blandt gæsterne er blandt andet USA's tidligere præsidenter Bill Clinton, Jimmy Carter, George W. Bush, tidligere vicepræsident Al Gore, skuespilleren Jack Nicholson, sangeren Tony Bennett, skuespiller og guvenør Arnold Schwarzenegger og mange, mange flere.

Familien er selvfølgelig også mødt talstærkt op og begge Kennedy's sønner holdt gribende taler for deres far, der udløste smil, tårer og til sidst klapsalver fra kirken i Boston, der var fyldt til bristepunktet.

Den 77-årige Kennedy var syg med cancer i hjernen i 15 måneder før han måtte opgive kampen. Han har repræsenteret Massachusetts som senator siden 1962.

Opdateres løbende.

Andre læser også