På krisemødet fredag fastholdt præsidenten sit gamle forslag i forsøget på at afværge den økonomiske afgrund.

USA: På fredagens økonomiske krisemøde i Det Hvide Hus mellem Barack Obama og Kongressens ledere kom der ikke et nyt kompromisforslag på bordet fra den amerikanske præsident, oplyser nyhedsbureauet Reuters.

I stedet vil Obama ifølge regeringskilder bede Kongressens medlemmer om at stemme om sin hidtige plan, der vil give skattestigninger til dem, der tjener mere end 250.000 dollar samt udvide understøttelsen til de arbejdsløse.

Sent fredag aften dansk tid mødtes præsident Barack Obama med republikaner John Boehner og demokrat Nancy Pelosi fra Repræsentanternes Hus og republikaner Mitch McConnell og demokrat Harry Reid fra Senatet i et forsøg på at samle fløjene i de to kamre, der hidtil ikke har kunnet enes om, hvordan afgrunden undgås.

Vil Kongressen ikke acceptere Obamas plan, vil han bede den om at komme med et modforslag, og kan den ikke det, vil han angiveligt bede om en direkte afstemning, hvor medlemmerne ganske enkelt stemmer enten ja eller nej til forslaget.

Lykkes det ikke for fløjene at nå til enighed, står amerikanerne over for markante skatteforhøjelser. 31. december udløber en række midlertidige skattelettelser, som blev gennemført under daværende præsident George W. Bush i 2001. Samtidig træder omfattende offentlige besparelser i kraft, og det vil ifølge økonomer trække cirka 600 milliarder dollar ud af den amerikanske økonomi næste år og sende stormagten i recession.

BNB/Reuters

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.