Et nyt politidrab risikerer at puste til urolighederne i den uroplagede amerikanske by Ferguson i delstaten Missouri.

Mandag skød og dræbte politiet en knivbevæbnet og truende sort mand i nærheden af Ferguson. Det skriver Jyllands-Posten.

Det nye skuddrab finder sted på et tidspunkt, hvor stemningen i St. Louis-forstaden Ferguson er meget anspændt. Siden den ubevæbnede sorte teenager Michael Brown blev skudt og dræbt af politiet den 9. august, har der været utallige voldelige optøjer og sammenstød mellem politi og sorte demonstranter i nattetimerne. Om dagen har der også været protester mod politivold og racisme, men de har været mere fredelige.

- Betjent indblandet i skyderi i sjette distrikt. Mistænkt viftede med en kniv mod politibetjente. Ingen betjente blev såret. Efterforskningen er i gang, skriver politichefen for St. Louis Politi, Sam Dotson, på Twitter.På et hasteindkaldt tv-transmitteret pressemøde har en talsmand fra St. Louis Police Department ifølge avisen bekræftet, at den 23-årige mand afgik ved døden efter skudepisoden, som fandt sted blot få kilometer fra det sted, hvor 18-årige Brown blev dræbt af en betjent i St. Louis-forstaden.

Ifølge politiet gik den knivbevæbnede sorte mand truende frem mod flere politibetjente og opførte sig 'uberegneligt'. Undervejs råbte han blandt andet: 'Skyd mig – dræb mig!' Den engelske avis The Guardian meddeler, at den 23-årige mand havde stjålet to flasker energidrik fra en butik.

Onsdag ankommer USA’s justitsminister, Eric Holder til uroplagede Ferguson i et forsøg på at dæmpe gemytterne. Mange ophidsede indbyggere i byen har krævet, at den 28-årige betjent Darren Wilson, som skød Michael Brown, bliver anholdt. I stedet er han sat på betalt orlov, mens den føderale regering undersøger sagen. Justitsminister Holder lover, at undersøgelsen bliver uafhængig af den lokale politimyndighed og 'retfærdig'.

Politiet stoppede Brown efter et røveri mod en butik. Øjenvidner har fortalt, at Brown efter at have været i nærkamp med en politibetjent havde overgivet sig stod med hænderne i vejret, da han skudt og dræbt af politiet. Andre påstår, at Brown angreb politibetjenten, da han blev skudt.

Guvenøren i delstaten Missouri har indført udgangsforbud i Ferguson, og mandag blev Nationalgarden udstationeret i byen for at skabe ro og orden. Men uden held. Urolighederne er fortsat og natten til tirsdag blev 78 personer anholdt. Situationen risikerer at blive yderligere anspændt af det nye skuddrab.