Forsiden på Charlie Hebdo, der officielt udkommer onsdag.
Forsiden på Charlie Hebdo, der officielt udkommer onsdag. Foto: AFP

Charlie Hebdo udkommer i denne uge med en tegning af Muhammed på forsiden og med overskriften: »Alt er tilgivet«.

Den tegnede mand med hvid turban om hovedet står bedrøvet på forsiden af det satiriske franske magasin Charlie Hebdos første udgave efter terrorangrebet, der onsdag kostede 12 mennesker livet i Paris.

»Alt er tilgivet,« står der over ham - og på et skilt i hans hænder er skrevet de ord, som franskmænd de seneste døgn har gentaget igen og igen:

Læs også:

BRITAIN/POLITICS

»Je suis Charlie« - »Jeg er Charlie«.

Magasinet har ikke officielt navngivet manden på forsiden som profeten Muhammed, men Charlie Hebdos advokat, Richard Malka, sagde mandag, at profeten ville medvirke i det næste nummer af magasinet.

Læs også:

»Vi giver ikke op,« forklarede advokaten, ifølge nyhedsbureauet Reuters og fortsatte:

»Udsagnet 'Jeg er Charlie' betyder også retten til blasfemi«.

I sidste uge trængte to brødre bevæbnet med automatvåben ind på redaktionen på satire-magasinet i en aktion, hvor ialt 12 mennesker mistede livet. Siden fulgte en menneskejagt, der endte med, at begge brødre også blev dræbt to dage efter. Dagen forinden var også en politibetjent blevet dræbt, ligesom fire mennesker mistede livet under en gidsel-redningsaktion i et supermarked.

Bt.dk vælger at offentliggøre Charlie Hebdos seneste tegning her på hjemmesiden, og det har sine grunde:

- I sidste uge blev 17 uskyldige mennesker dræbt i Paris. Enten fordi de havde ytret sig om islam i satiremagasinet Charlie Hebdo, var betjente på job eller handlede i det lokale jødiske supermarked. I søndags var næsten fire millioner franskmænd på gaden i Frankrig for at vise, at vi ikke bukker under for terrorismen, siger BTs ansvarhavende chefredaktør, Olav Skaaning Andersen.

Læs også:

Charlie Hebdo

- Onsdag udkommer Charlie Hebdo - på trods af massakren - med et nyt nummer, som vi selvfølgelig dækker journalistisk. Hvilket naturligvis også indebærer, at vi viser forsiden af magasinet. Det ville være mærkeligt andet, tilføjer Olav Skaaning Andersen.

Magasinet udkommer officielt først onsdag og bliver trykt på formentlig 16 sprog i omkring tre millioner eksemplarer. Det er betydeligt flere end de 60.000 eksemplarer, som ugemagasinet normalt udkommer i.

Forsiden er lavet af tegneren 'Luz,' der formentlig alene er i live i dag, fordi han sov over sig - og dermed ikke deltog i sidste onsdags redaktionsmøde, hvor flere af hans kolleger blev dræbt.

Forsiden på Charlie Hebdo, der officielt udkommer på onsdag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.