Medlemmer af Repræsentanternes Hus genindkaldes til et måske sidste forsøg på at undgå »the fiscal cliff«. Det kunne tyde på, at præsidenten vil gå efter et kompromis.

USA: Den afgående kongres i Washington vil arbejde til det sidste for at undgå, at USA falder ud over den finansielle afgrund, »the fiscal cliff«.

En unavngiven rådgiver for det republikanske lederskab i Repræsentanternes Hus siger til nyhedsbureauet Reuters, at Republikanerne vil genindkalde medlemmerne til en ny session, der skal løbe helt frem til 2. januar, dagen før den nyvalgte kongres træder sammen.

Viser meldingen sig at holde stik, kunne det tyde på, at præsident Barack Obama - som tidligere antydet - vil lancere et nyt forslag, der skal samle fløjene i Repræsentanternes Hus og Senatet, der hidtil ikke har kunnet enes om, hvordan afgrunden undgås.

Tidligere torsdag oplyste CNN, at præsidenten vil fremsætte forslaget, noget der efterfølgende blev bekræftet af ledende republikanske politikere. Men nu afviser embedsfolk fra Det Hvide Hus, at Obama har planer om et nyt forslag.

Lykkedes det ikke for politikerne i Washington at nå til enighed, står amerikanerne over for markante skatteforhøjelser. 31. december udløber en række midlertidige skattelettelser, som blev gennemført under daværende præsident George W. Bush i 2001. Samtidig træder omfattende offentlige besparelser i kraft, og det vil ifølge økonomer trække cirka 600 milliarder dollar ud af den amerikanske økonomi næste år og sende stormagten i recession.

Demokraterne og Republikanerne er enige om, at i hvert faldt nogle af skattelettelserne skal bevares, men parterne kan ikke enes om, hvor øvre grænse skal sættes. Demokraterne mener, at skattelettelserne kun bør gælde husstande med en indkomst på op til 250.000 dollars.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.