Højreekstremistiske, tyske rockfans troede, de havde fået en hardcore nationalist-T-shirt. Indtil de vaskede den.

Nynazistiske rockfans blev snydt, da de fik uddelt fine, gratis T-shirts ved en nationalistisk rockfestival i det østlige Tyskland.

T-shirten havde som pynt et kranium, et nationalistisk flag og teksten 'Hardcore Rebels - Fri og Nationalist'.
Men når T-shirten bliver vasket, ændres teksten til 'Hvis din T-shirt kan gøre det, kan du også – vi hjælper dig med at komme væk fra højreekstremismen'.

Omkring 250 mennesker fik T-shirtsene uddelt ved rockfestivalen ”Rock for Germany”. De var blevet anonymt doneret til festivalen.

I virkeligheden stod gruppen Exit, der hjælper bandemedlemmer og nynazister med at bryde med deres omgangskreds, bag den godhjertede donation.

Godt et døgn efter festivalens afslutning udsendte festivalens arrangører en besked via sms og Facebook, at T-shirten ikke var, hvad den så ud til at være. Samtidig beskyldte arrangørerne Exit for at spilde skattekroner på T-shirt-stuntet.

Den kritik afviser en grundlægger af Exit, Bernd Wagner:

- Det er aldrig blevet gjort før. Vi måtte eksperimentere meget med det, for at sikre, at det virkede, for at sikre, at toplaget i printet ikke kom af i regnvejr. Vi ønskede at skabe opmærksomhed omkring vores program, særligt blandt de unge og mindre dedikerede. Der var så mange steder i forløbet, hvor vores plan kunne have fejlet, men det gik alt sammen perfekt, siger han ifølge den britiske avis, The Guardian.