Obduktion viser tegn på, at polak forsøgte at forhindre gerningsmand i at gennemføre angreb på julemarked.

Den polske chauffør, som blev fundet skuddræbt i lastbilen, der mandag aften pløjede ind i en menneskemængde på et julemarked i Berlin, var i live under dødskørslen.

Det fortæller en efterforsker ifølge den tyske avis Bild.

12 personer blev dræbt og næsten 50 såret i det, som officielt efterforskes som et terrorangreb.

At den 37-årige polak endnu var i live, da den fortsat ukendte gerningsmand styrede ind i menneskemængden på julemarkedet, fremgår af obduktionen.

Det skriver Bild på sin hjemmeside natten til onsdag.

Efterforskere har talt om, at polakken forsøgte at sætte sig til modværge over for den person, der kaprede lastbilen.

Da polakken blev fundet død, havde han således tydelige tegn på at have været i slåskamp.

Det har også været nævnt, at han var blevet stukket med en kniv. Ifølge nyhedsbureauet dpa er han derefter blevet skudt med et våben, som endnu ikke er fundet.

Og det er netop sådan et forløb, som en af sagens efterforskere beskriver over for Bild.

»Han må have kæmpet imod. Tilsyneladende trak terroristen en kniv og stak flere gange, mens polakken greb fat i rattet for at redde menneskeliv,« siger den unavngivne efterforsker til Bild.

Da lastbilen efter at have ramt snesevis af mennesker stoppede, skød gerningsmanden polakken og løb fra stedet, skriver avisen.

Lastbilen menes at være blevet kapret af en eller flere ukendte gerningsmænd i løbet af mandagen i Berlin.

Med den 37-årige polak bag rattet var lastbilen tidligt om morgenen ankommet til den tyske hovedstad fra Torino i Italien for at aflevere en ladning stålbjælker på en byggeplads.

Derefter ville han fortsætte hjem til sin familie i Polen. Det oplyste hans chef, Ariel Zurawski, efter de blodige begivenheder på julemarkedet.

Ariel Zurawski har fortalt til nyhedsbureauet AFP, at han var blevet bekymret på chaufførens vegne, da han ikke havde hørt fra ham siden klokken 16 mandag.

/ritzau/