Kort før optagelserne til en film om drabet på USAs præsident John F. Kennedy i 1963 afslørede en forhenværende agent angiveligt, at 'nogen fra hans hold' havde affyret de dræbende skud. Det fremgår af en ny bog, der snart udkommer, skriver Daily Mail.

Eks-agenten kontaktede filminstruktør Oliver Stone, der instruerede filmen 'JFK', som netop handler om mordet på præsidenten, på sit dødsleje. Her betroede han Oliver Stone en bemærkelsesværdig hemmelighed.

Manden, der tidligere var en del af præsidentens sikkerhedshold, hævdede, at han vidste, hvem der stod bag mordet. Og at gerningsmanden var fra egne rækker.

»Ingen har nogensinde hørt denne historie. Jeg er den første person, Oliver Stone fortalte det til,« siger Matt Zoller Seitz, som er forfatter til en kommende bog om den prisvindende filminstruktør.

Oliver Stone var kritisk over for det, som manden - der gik under navnet Ron - fortalte ham. Men alligevel var der mange indviklede detaljer, som kunne tyde på, at manden talte sandt. Oliver Stone kalder mandens udsagn for både plausibelt og autentisk, skriver Daily Mail.

Den prisvindende filminstruktør, Oliver Stone.
Den prisvindende filminstruktør, Oliver Stone. Foto: CLAUDIO ONORATI
Vis mere

John F. Kennedy blev dræbt af to riffelkugler, mens han kørte i en åben limousine gennem Dallas i november 1963. Siden da er der blevet sat spørgsmålstegn ved, hvorvidt Lee Harvey Oswald affyrede skuddene alene, eller om der har været flere indblandet. Der har også været mistankte om, at mindst et af ​​de fatale skud blev affyret fra en nærliggende græsknold.

Lee Harvey Oswald blev i 1963 anklaget for at skyde John F. Kennedy fra en nærliggende bygning. Der er et utal af konspirationsteorier om mordet, men alle offentlige undersøgelser fastslår, at Lee Harvey Oswald var alene om attentatet.

Oliver Stones anmelderroste film ’JFK’ var positivt indstillet over for konspirationsteorier om mordet. Instruktøren blev kontaktet af den døende eksagent, der var kræftpatient, og her fortalte han Oliver Stone, at en af hans kollegaer var med til at dræbe præsidenten.

69-årige Oliver Stone besluttede at afsløre mandens tilståelse for første gang til Matt Zoller Seitz.

Matt Zoller Seitz fik fri adgang til Oliver Stones omfattende arkiv. I arkivet var eksagenten kun angivet som 'Ron'. I arkivet kunne han se, at Oliver Stone og eksagenten havde haft en lang brevkorrespondance, før de to mænd til sidst mødtes.

John F. Kennedy blev dræbt af to riffel kugler, mens han kørte i en åben limousine gennem Dallas i november 1963. Mordet har siden været en gåde.
John F. Kennedy blev dræbt af to riffel kugler, mens han kørte i en åben limousine gennem Dallas i november 1963. Mordet har siden været en gåde. Foto: HO
Vis mere

Oliver Stone husker, at eksagenten sagde, at han hverken ville have penge eller anerkendelse.

»Jeg vil gerne fortælle dig historien. Jeg vil ikke have denne hemmelighed på min samvittighed,« sagde den kræftsyge patient til Oliver Stone.

Bogen med titlen ’The Oliver Stone Experience’ bliver udgivet den 13. september.