Forklædt som flygtninge lykkedes det størstedelen af terroristerne, der 13. november 2015 dræbte 130 personer under et nøje planlagt terrorangreb, at komme ind i Frankrig.

Syv af de terrorister, der menes at stå bag terrorangrebet i Paris 13. november, hvor 130 mennesker blev slået ihjel, kom angiveligt ind i landet via en flygtningerute gennem Ungarn forklædt som flygtninge.

Det skriver The Telegraph.

Ifølge Ungarns center for antiterror benyttede de syv personer sig af den såkaldte 'Balkan-rute', som går igennem Ungarn, for at komme til Frankrig i sommeren 2015.

Det menes, at der i alt var 10 personer, som planlagde og udførte angrebet. Flere af dem var senere i stand til også at udføre terrorangrebet i Bruxelles i marts 2016, forlyder det ifølge The Telegraph.

Chef for det ungarske antiterror-center, Zsolt Bodnar, siger til Sunday Times, at man gjorde opdagelsen ved hjælp af en kortlægning af de mistænktes mobiltelefoner.

Han fortæller samtidig, at Abdelhamid Abaaoud, den formodede hovedbagmand, der senere blev dræbt under ildkamp med politiet i Frankrig, havde sendt en spejder af sted på 'Balkan-ruten' gennem Ungarn for at vurdere den.

Spejderen, der angiveligt hed 'Bilal C.', brugte efterfølgende de sociale medier Facebook og Whatsapp til at rapportere tilbage til Abdelhamid Abaaoud og andre involverede.

Flere af de mistænkte er angiveligt født i Europa og er rejst til Syrien for at støde til Islamisk Stat. Flere af deres navne er dog registreret hos flere europæiske efterretningstjenester, hvorfor det også er nærliggende at tro, de har udnyttet flygtningeruterne.

Det forlyder endvidere, at flere af dem har været trænet i at kommunikere således, at de fremstod som flygtninge.