I en helt ny og unik video filmet fra fastlandet, kan man se hvordan Breivik sprænger en røgbombe under massakren på Utøya.

Det er den norske avis Dagbladet der har fået fat på videoen. På videoen kan man se, hvordan røgskyen stiger til himmels og breder sig mellem træerne på øen.

Videoen der er optaget d. 22. juli, netop i de minutter hvor Anders Behring Breivik udfører sin brutale og meningsløse massakre på Utøya.

LÆS OGSÅ:

Ifølge avisen Dagbladet har Breivik under en afhøring afsløret, at han foruden en pistol og et gevær også havde andet militært udstyr med til Utøya. Billederne i videoen er fra begyndelsen af massakren.

Breivik har overfor politiet afsløret, at kan kastede mindst en røgbombe mod hovedhuset på Utøya.

SE BILLEDERNE: Tragedien på Utøya

Den terrorsigtede, 32-årige Breivik brugte røggranaten for at ryge folk ud af husene på Utøya. Det lykkedes dog ikke Breivik at ramme huset, og røgbomben sprænger på jorden udenfor huset. Det er den røgsky, man kan se i videoen.

Et vidne, der overlevede massakren, har i et interview med tv-stationen NRK fortalt, at hun så Breivik kaste røgbomber fra sig på jorden, da han opgav at skyde efter hende og nogle andre i den båd, de flygtede i.

- Vi hørte bagefter, at han har kastet røgbomber ind i husene og skurene for at ryge folk ud. Og når folk de så løb ud, så skød han dem.

Det var for at vinde tid

Dagbladet har fået eksperter til at kigge på videoen.

- Jeg tænker, at det kan se ud som en røgbombe eller en kemisk substans, som han har lavet selv, siger Even Mølmshaug fra Forsvarets Ammunisjons- og eksplosivryddeskole til avisen.

En anden ekspert siger til avisen, at Breivik kan have brugt røgen for at skabe forvirring og skabe sig selv mere tid som en afledningsmanøvre.

Roede for livet

På videoen kan man også se en båd med unge mennesker, der flygter fra de vanvittige skyderier. En person er stadig i vandet, og personen forsøger desperat at svømme i sikkerhed ved båden, hvor de skræmte unge lægger sig ned for at undgå kugleregnen, der stadig flyver om ørerne på dem.

De 12 unge, der var ombord på båden, overlevede alle mirakuløst. Båden overlevede nemlig ikke, da den blev ramt af så mange af Breiviks kugler, at den efter de var kommet til fastlandet tog så meget vand ind, at den sank.

LÆS OGSÅ:

SE BILLEDERNE AF TRAGEDIENS OFRE: De døde på Utøya