»Nogle af dem tør ikke engang åbne deres vinduesskodder længere.«

Knap to måneder er nu gået, siden den lille dreng Émile på mystisk vis forsvandt fra den franske landsby Haut-Vernet. Nu er byen endnu en gang blevet lukket ned for alle udefrakommende.

Det skriver det franske medie BFM

Samtidig gennemfører politiet nye afhøringer af byens borgere, lyder det.

Flere hundrede politifolk og frivillige deltog i dagene efter Émiles forsvinden i eftersøgningen af ham.
Flere hundrede politifolk og frivillige deltog i dagene efter Émiles forsvinden i eftersøgningen af ham. Foto: Nicolas Tucat/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Ifølge mediets oplysninger er byen blevet lukket ned af borgmesteren, François Balique, efter man har modtaget flere klager fra beboere, som angiveligt har følt sig generet af journalister, som dækker sagen.

»Nogle af dem (beboerne, red.) tør ikke engang åbne deres vinduesskodder længere, fordi fotograferne tager billeder over det hele,« siger borgmesteren til BFM.

Den lille landsby blev første gang lukket ned i dagene efter den 8. juli, hvor den to og en halvt år gamle dreng Émile forsvandt.

Han blev passet af sine bedsteforældre og legede i haven, da han pludselig forduftede.

Émile blev sidst set den 8. juli. Han forsvandt fra sine bedsteforældres have i en byen Haut-Vernet.
Émile blev sidst set den 8. juli. Han forsvandt fra sine bedsteforældres have i en byen Haut-Vernet. Foto: Nicolas Tucat/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Forleden kunne BFM også berette om, at beboerne i den lille alpelandsby fortsætter med at blive afhørt om den opsigtsvækkende sag, som der ikke er fundet nogen spor i.

Hvor de tidligere på sommeren blev afhørt i deres hjem i byen, bliver de nu indkaldt til politistationen i Seyne i forbindelse med afhøringerne, lyder det.

Til det franske medie fortæller en af dem, der skal være blevet afhørt, at politiet spurgte ind til, hvor vedkommende havde opholdt sig fra om mandagen i den uge, hvor Émile forsvandt om lørdagen.

»Hver gang, der kommer et nyt navn frem, udvider de efterforskningen til den person. Min afhøring varede næsten tre timer,« fortæller personen, der ikke er navngivet, og tilføjer:

Der er endnu ikke fundet nogen spor efter drengen.
Der er endnu ikke fundet nogen spor efter drengen. Foto: Nicolas Tucat/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

»De spurgte mig, hvor jeg var født, hvad jeg laver, hvad mine hobbyer er, og også om jeg havde set en mistænkelig bil eller mistænkelige mennesker den uge.«

Den lille by er foreløbigt blevet lukket ned for alle, som ikke har en primær eller sekundær bopæl der, indtil den 15. september.

Det vides endnu ikke, hvorfor eller hvordan den lille dreng forsvandt – og efterforskningen af sagen fortsætter.

Efterforskningen er løbende blev udvidet til nu også at omfatte mulig 'bortførelse, tilbageholdelse og indespærring af en mindreårig'.