Her bæres en vragrest væk, efter det skyllede op på stranden ved fransk La Reunion væk. Franske myndigheder udtalte i den forbindelse, at de var sikre på, at flydelen kom fra MH370.
Her bæres en vragrest væk, efter det skyllede op på stranden ved fransk La Reunion væk. Franske myndigheder udtalte i den forbindelse, at de var sikre på, at flydelen kom fra MH370. Foto: RAYMOND WAE TION

I snart to år har efterforskere forsøgt at finde det malaysiske fly MH370, der på sin vej fra Kuala Lumpur i Malaysia til Beijing pludselig styrtede i havet. 

Den lange efterforskning er snart ved at nå til vejs ende, og finder man ikke flyet inden længe, så vil skylden for flystyrtet officielt blive placeret hos en ukendt egenrådig person ('rogue pilot', red.), lyder det fra efterforskerne ifølge Daily Mail.

Hidtil har man baseret eftersøgning på den antagelse, at det store Boeing 777 har været ude for en ulykke, hvilket kan have medført, at alle ombord er døde. Dermed er flyet blevet et såkaldt spøgelsesfly, der har fløjet på autopilot, indtil det til sidst løb tør for brændstof og styrtede i havet.

tragediemandfly

Løbende har der dog været utallige konspirationsteorier om flyets skæbne, og i løbet af efterforskningen er det kommet frem, at den ene af piloterne havde plottet en flyrute til en lille ø i den sydlige del af Det Indiske Ocean ind på sin flysimulator i sit hjem.

Og det kunne meget vel være på baggrund af dette, at efterforskerne snart ikke ser andre muligheder i efterforskningen.

»Vi er ikke nået til det punkt endnu, men før eller senere vil vi være nødt til at forklare, hvad alternativerne er«, siger Martin Dolan, der er ledende kommissær for Australian Transport Safety Bureau, til The Times ifølge Daily Mail.

»Og alternativet er, hvis vi får undersøgt hele området uden at finde flyet, så vil sandsynligheden for at en person var i kontrol af flyet være stor.«

Teorien lægger dog ikke automatisk skylden på flyets piloter, men åbner også op for, at en anden person kan have tilkæmpet sig adgang til cockpittet og styrtet flyet i havet.

epaselect UKRAINE MALAYSIA AIRLINES PLANE CRASH

Hvis en egenrådig person har været i kontrol af flyet, da det løb tør for brændstof, betyder det ifølge Daily Mail, at personen har kunnet styre flyet i svævende tilstand hundredvis af kilometer væk fra den zone, hvor man mener, at flyet er styrtet ned.

Kæmpe areal

Det har ikke været muligt for efterforskerne at finde det nøjagtige nedstyrtningsted, men man har i stedet indsnævret det potentielle nedstyrtningssted til et sydligt område af Det Indiske Ocean på godt 76.000 kvadratkilometer.

Fortsat intens eftersøgning efter MH 370

Området er blevet gennemsøgt i løbet af de seneste tid, og man forventer nu, at man vil have gennemsøgt den resterende del af området inden for 10 uger.

Hidtil er det kun lykkedes at finde vragrester fra flyet. Det skete blandt andet på den franske ø Réunion øst for Madagaskar i Det Indiske Ocean.

Flyet havde kun været i luften i 38 minutter, inden man mistede kontakten til flyet. Siden har ingen hørt fra nogen af flyets passagerer.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.