Det, der startede med et uhyggeligt masseovergreb i Køln nytårsaftens nat, har efterhånden vist sig at have meget større omfang end først antaget. Nu viser det sig, at også Malmø har været ramt.

Adskillige byer er blevet ramt ifølge nyhedsbureauet AFP. Udover adskillige tyske storbyer, så har også Zürich, Helsinki og Kalmar været ramt af tilsyneladende koordinerede angreb mod kvinder i det offentlige rum.

Seneste by, der meddeler, at den har været ramt, er Malmø.

Mandag 11. januar bekræftede politiet i Malmø, at der har været flere tilfælde nytårsnat, hvor berusede kvinder er blevet forulempet af flere grupper mænd, der smed fyrværkeri efter dem. Det fremgår ifølge en rapport, skriver Expressen.

»Noget, som stak ud i forhold til tidligere år, var, at et par hundrede, som jeg ser som 'uledsagede fra Afghanistan', drev omkring i centrum og var støjende. I flere tilfælde omringede disse store grupper især berusede piger/kvinder og forulempede dem. Ingen af gangene blev nogen anmeldt,« lyder det i rapporten, der er skrevet af en fra Malmø Politi.

Hændelserne skulle have fundet sted flere steder i byen blandt andet ved Kungsparken og Centralstationen.

Ifølge Lars Förstell, der er pressemedarbejder hos Malmø Politi, er rapporten fra nytårsnat først blevet indleveret fredag den 8. januar, da medarbejderen har haft fri indtil da.

Han mener ikke, at nogen fra politiet har set overgrebene:

»Det er ikke sikkert, at nogen har det det, for så havde man jo kunnet gribe ind. Det handler om rygter,« vurderer han.

I Kalmar har politiet opfordret borgerne til at anmelde hvis de har været udsat for den type seksuel chikane nytårsnat, men det er endnu ikke sikkert, at det samme vil ske i Malmø:

»Vi må se, om det bliver nødvendigt for os at gå ud med en efterlysning på, om nogen har set eller hørt elle ved noget omkring denne sag. Det, vi kan gøre nu, udover at tage rapporten til efterretning, er at have fokus på dette fænomen ved kommende lejligheder, hvor der er store folkmængder,« forklarer Förstell til avisen.

Han tilføjer, at det ikke er en type overgreb, som man før har hørt tale om i byen.

Søndag kom det frem, at politiet i Stockholm havde fortiet en to år gammel sag med seksuelle krænkelser mod helt unge piger foretaget af en gruppe udlændinge under en ungdomsfestival.

»Vi burde helt bestemt have skrevet og fortalt dette. Uden tvivl,« siger politiets pressemedarbejder Wolf Gyllander til Dagens Nyheter ifølge Ritzau.