____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Knap fem måneder efter at hele verdens øjne hvilede på Københavns Zoo på grund af aflivningen er en schweizisk dyrepark kommet i søgelyset på grund af et dyredrab.

Denne gang er det en sød lille bjørneunge, som har måttet lade livet, selv om den var sund og rask. Dyreparken Bärenpark Bern har oven i købet besluttet at den nuttede bamse skal udstoppes og bruges til undervisning af børn, skriver CNN

Forløbet omkring den unavngivne bjørneunge, som bare kaldes "unge 4" trækker flere paralleller til den halvandet år gamle giraf Marius, som verden over udløste ramaskrig, da den blev aflivet i København på grund af pladsmangel. Bärenpark Bern har forklaret aflivningen med at faderen Misha allerede havde dræbt den lille bjørneunges tvilling og optrådte på en måde så Zoo frygtede, at det ville gentage sig.

Oprindeligt meddelte ville Zoo ikke gribe ind i bjørnenes naturlige adfærd, hedder det i en pressemeddelelse, men da moderen Masha samtidig begyndte at afvise den tilbageværende bjørneunge, blev det i april besluttet at aflive bjørneungen for ikke at trække pinslerne i langdrag.

I denne uge meddelte dyreparken så at den nedfrosne bjørn skal udstoppes og bruges til undervisning. 

Bärenpark Bern har i den forbindelse forklaret, at den anser det for centralt, at folk lærer om dyr på en så nartulig måde, som det kan lade sig gøre. Det skal give børn indblik i naturens mange facetter og gøre dem håndgribelige. Også dem som ikke er nuttede, fremgår det af pressemeddelelsen.Kritikere af aflivningen påpeger, at man i stedet kunne have fjernet bjørneungen fra sine forældre og lade mennesker opfostre dyret.