Komikeren Freddie Starr bliver mistænkt for at have begået sexforbrydelser i ledtog med den i dag afdøde BBC-vært Jimmy Savile.

Britisk politi har torsdag anholdt den 69-årige komiker Freddie Starr som del af den opsigtsvækkende efterforskning, der i øjeblikket pågår i forbindelse med anklager om utallige sexovergreb mod mindreårige begået af den afdøde BBC-vært Jimmy Savile. Det skriver flere medier.

Politiet oplyste i første omgang blot, at man havde anholdt en mand i 60erne mistænkt for sexovergreb, skriver Reuters. Men kort efter kunne engelske Sky News bekræfte, at der var tale om den kendte komiker, der slog igennem i 1970erne.

Hundredvis af personer har de seneste par uger henvendt sig til politiet med historier om, hvordan den nu afdøde BBC-vært Jimmy Savile sexmisbrugte og voldtog dem. Og anholdelsen af Starr er blot seneste udvikling i sagen, der har fået stor opmærksomhed.

Ifølge politiet er efterforskningen delt op i tre emner: Forbrydelser begået af Savile, forbrydelser begået af andre og forbrydelser begået af Savile sammen med andre. Freddie Starr falder under den sidste kategori, oplyser politiet.

Advokater for nogle af Saviles angivelige ofre har fortalt, hvordan deres klienter har berettet om en organiseret pædofiliring på BBC blandt kendte, mens Savile var på toppen af sin karriere i 1970erne og 1980erne.

Den 69-årige Starr har for nyligt taget skarp afstand fra en beskyldning i forbindelse med et show, som Savile var vært for i 1970erne. I sidste måned sagde han således til BBC:

- Jeg bliver forfulgt af pressen, der siger, jeg har været sammen med mindreårige piger, og det har jeg ikke. Jeg vil aldrig være sammen med mindreårige piger, sagde han.

- Jeg er totalt uskyldig. Totalt uskyldig. Jeg ville aldrig være sammen med sådan en pige. Jeg håber, de udspørger mig. Jeg vil rense mit navn. Jeg har intet at skjule.

Anklagerne mod Jimmy Savile, der i 2011 døde i en alder af 84 år, har været mange, siden skandalen blev offentligt kendt. Ifølge Scotland Yard har man modtaget mere end 400 henvendelser i sagen mod den tidligere vært for musikprogrammet »Top Of The Pops«.

Nogle af de mange henvendelser er kommet fra Jimmy Saviles egne velgørenhedsprojekter på blandt andet børneafdelinger på hospitaler, hvor tidligere patienter er blevet krænket seksuelt.

Der har tidligere floreret rygter om Jimmy Saviles tilbøjeligheder, og historierne begyndte igen at rulle i slutningen af september i år, da britiske medier kunne fortælle, at cirka 10 kvinder påstod, at de var blevet misbrugt eller voldtaget af Savile i 1960erne og 1970erne - nogle i BBCs egne lokaler - hvoraf en af kvinderne angiveligt kun var 14 år, da det skete.

BBC har lovet at undersøge sin egen rolle i sagen samt de alvorlige beskyldninger mod stationens engang så populære TV-stjerne.

I weekenden blev den tidligere britiske sangstjerne Gary Glitter anholdt i sagen. Hans rolle er fortsat ukendt, men han har tidligere været dømt for seksuelle overgreb. Han er siden løsladt mod kaution.