Fire-årige Isa Dare står klar - i baggrunden bilen med fire spioner,
Fire-årige Isa Dare står klar - i baggrunden bilen med fire spioner,

Islamisk Stat rykker igen grænserne for, hvor langt de vil gå. I ny video sprænger en fire-årig dreng tilsyneladende en bil med fire ’spioner’

Terrororganisationen Islamisk Stat skyr ingen midler. Det beviser de endnu en gang i en ny video, hvor en blot fire-årig dreng angiveligt sprænger en bil med fire tilfangetagende mænd i stumper og stykker.

’Allahu akbar’ råber den fire-årig dreng, mens han rækker armen i vejret i triumf. Drengen, der formodes at være identisk med briten Isa Dare, står ved siden af en forkulet bil med en detonator i den ene hånd.

IS

Scenen udspiller sig i den seneste propagandavideo fra IS og har for alvor bragt sindene i kog. Før klippet har drengen tilsyneladende trykket på detonatoren og slået de fire ’spioner’ ihjel.

Videoen er dog klippet på en sådan måde, så det ikke endeligt kan afgøres, om drengen vitterligt også er ’manden’ bag de fire drab.

Fire-årige Isa Dare jubler efter tilsyneladende at have trykket på detonatoren, der bragte en bil med fire spioner til sprængning.

Hævn for tidligere drab

I videoen optræder Isa Dare – eller Jihadi Junior som han nu bliver omtalt – sammen med en maskeret mand, der henvendt direkte til den britiske premiereminister David Cameron, siger, at drabene er en hævnaktion.

»I dag vil vi dræbe dine spioner på samme måde, som de har hjulpet dig med at dræbe vores brødre,« siger han.

Det er ikke første gang, at Isa Dare optræder i en video fra Islamisk Stat. I januar tonede han første gang frem med et våben i hånden.

»Vi vil dræbe kafferne (de vantro, red.),« sagde han dengang.

SYRIA-CRISIS/

Isa Dares morfar Henry Dare har over for flere engelske medier taget sit barnebarn i forsvar.

»Han handler under indflydelse af IS-guerillaer. Han er for ung, det er propaganda,« siger han og fortæller samtidig, at han havde været i kontakt med Isa Dare, kort før den seneste video blev offentliggjort. »Vær sød at redde mig,« skulle beskeden fra den fire-årige dreng ifølge morfaren have lydt.

Isa Dare har de seneste tre år boet hos Islamisk Stat i Syrien. Hans mor Grace Dare flyttede dertil fra Storbritannien for at gifte sig med en nu afdød svensk jihadist.

Det vides ikke, hvor mange børn der befinder sig hos Islamisk Stat. Men i Sverige har man tidligere anslået, at mindst 40 svenske børn i alderen 0-10 år er taget til de områder, som IS kontrollerer.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.