Mensa tilbyder nu at IQ-teste både USAs præsident og udenrigsminister, hvis de skulle have lyst

Tidligere på ugen kom det frem, at den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, på et møde i sommer skal have kaldt præsident Donald Trump for en 'moron' - på dansk 'tumpe'. Siden har Tillerson været ude og afvise at omtalte sagen, men det gør hans chef nu.

I et interview med Forbes Magazine, der udkom tirsdag, kommenterede Trump, at Tillerson skulle have kaldt ham for en 'tumpe' - noget tv-stationen NBC News oprindeligt beskrev.

»Jeg mener, det er fake news. Men hvis han sagde det, måtte vi vel bare sammenligne IQ-tests. Og jeg kan godt fortælle dig, hvem der ville vinde,« lød det fra Donald Trump til Forbes.

'Tumpe' - eller 'moron'-kommentaren skal ifølge NBC News være faldet, da vicepræsident Mike Pence tidligere på året måtte tale Rex Tillerson fra at sige sit job op. Her skulle Tillerson ifølge The Guardian have kaldt Trump for en 'fucking moron' - på dansk løst oversat til 'forbandet tumpe'.

Efter NBC News først beskrev udtalelsen, har Tillerson været ude og afkræfte, at han skulle have overvejet at stoppe som udenrigsminister, men han benægtede dog ikke at have kaldt Trump for en 'tumpe', hvilket flere udenlandske medier har bidt mærke i.

Donald Trump (tv) og udenrigsminister Rex Tillerson. ARKIVFOTO. / AFP PHOTO / Brendan Smialowski Vis mere

Efter Trumps bemærkning om en IQ-test var pressechefen i Det Hvide Hus Sarah Sanders på det daglige pressemøde ude og kommentere sagen:

»Præsidenten har aldrig insinueret, at udenrigsministeren ikke er utrolig klog. Han lavede en joke ... ikke andet end det. Han har fuld tillid til udenrigsministeren ... De arbejder meget tæt sammen for at fremme præsidentens agenda. Måske skulle I (henvendt til pressen, red.) få noget humor og prøve det en gang imellem,« lød det blandt andet fra Sarah Sanders, der igen slog fast, at Trump har fuld tillid til Tillerson.

Men skulle det blive til en IQ-kamp mellem Trump og Tillerson, så er der hjælp at hente.

Ikke længe efter Trumps udtalelse gik Mensa i USA på Twitter og nærmest tilbød sin hjælp.

Med henvisning til en artikel om Trumps udtalelse skrev Mensa:

'Hvis der bare vare en organisation, der kunne måle IQ ...'

Den udmelding blev hurtigt samlet op af flere medier. Og netmediet The Hill fik en kommentar fra Mensas kommunikationsdirektør, der erklærede organisationen helt parat:

'Mensa i USA ville med glæde holde en test-session for præsident Trump og udenrigsminister Tillerson,« sagde Charles Brown.

Hverken Trump eller Tillerson har siden svaret på Mensas udmelding.