Foto: STR

Myndighederne nåede at bygge en vej rundt om den stålsatte kinesers hus, inden han omsider gav sig, så huset kunne rives ned.

Et bizart kinesisk tovtrækkeri om rettigheder og penge, der har skabt global opmærksomhed, har omsider fundet en lykkelig udgang.

Således har den kinesiske andeopdrætter Luo Baogen omsider accepteret et økonomisk tilbud fra landets myndighederne, der til gengæld får lov til at rive Luo Baogens hus ned. Det skriver bbc.co.uk, som citerer det officielle kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Striden mellem Luo Baogen og myndighederne i Zhejiang-provinsen begyndte, da der skulle anlægges en ny motorvej i provinsen.

Den viljestærke kineser nægtede at tage imod myndighedernes kompensation, da man ville rive huset ned, og da der ikke kunne findes en løsning, begyndte arbejdet med motorvejen, der endte med at omkranse Luo Baogens femetagers hus.

Den 67-årige kineser oplyste, at han havde sat huset i stand, og de samlede udgifter for hus og renovering var løbet op i 95.000 dollar. Da myndighedernes tilbud blot lød på 35,000, endte det med et klart nej. Ifølge embedsmænd er man blevet enige om et beløb på 41.000 dollar, og bulldozerne er allerede i fuld sving med at fjerne den omstridte vejhindring

Xinhua oplyser, at Luo Baogen og hans kone er flyttet til et nyt område tidligt lørdag morgen. Han er citeret for, at »det aldrig var meningen, at det skulle være den endelig løsning at bo midt på vejen«.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.