Den amerikanske stjerneskuespiller Kevin Spacey vil ikke som planlagt blive tildelt en særlig pris ved uddelingen af de internationale Emmy-statuetter 20. november.

Det oplyser Emmy-arrangøren, Academy of Television Arts & Sciences, i en pressemeddelelse mandag aften dansk tid.

'I lyset af nylige hændelser vil (akademiet, red.) ikke ære Kevin Spacey,' skriver arrangøren i en pressemeddelelse:I juni oplyste akademiet, at Kevin Spacey var udpeget til at modtage International Emmy Founders Award ved uddelingen i november.

Spacey har med sin hovedrolle i den populære tv-serie 'House of Cards' cementeret sin position som en af Hollywoods store navne de seneste år.

Kevin Spacey holder tale i forbindelse med en filmforevisning af spillefilmen 'Margin Call'. Niemeyer Centre i Aviles i Spanien. Den 26. september 2011.
Kevin Spacey holder tale i forbindelse med en filmforevisning af spillefilmen 'Margin Call'. Niemeyer Centre i Aviles i Spanien. Den 26. september 2011. Foto: ELOY ALONSO
Vis mere

Søndag kom han dog i rampelyset af helt andre grunde, da den nu 46-årige skuespiller Anthony Rapp beskyldte Spacey for i 1986 at have gjort seksuelle tilnærmelser over for ham.

På det tidspunkt var Rapp 14 år.

Kevin Spacey siger, at han ikke husker det, der angiveligt skete i 1986.

Men tidligt mandag dansk tid udsendte han ifølge nyhedsbureauet AP en erklæring, hvori han sagde, at han er homoseksuel. Han undskyldte samtidig, hvis han havde gjort noget galt over for den unge Rapp.

'Hvis jeg optrådte, som han siger, så skylder jeg ham en alvorlig undskyldning for at have udvist, hvad der måtte have været en stærkt upassende, beruset opførsel.'

SKuespiller Kevin Spacey med kollegaen Julia Louis-Dreyfus i forbindelse med 'the White House Correspondents' Association Dinner'. Washington den 27. april 2013.
SKuespiller Kevin Spacey med kollegaen Julia Louis-Dreyfus i forbindelse med 'the White House Correspondents' Association Dinner'. Washington den 27. april 2013. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI
Vis mere

Spacey siger videre, at Rapps beskyldning 'inspirerer mig til at udtale mig om andre ting i min tilværelse'.

'Som de, der er tættest på mig, ved, så har jeg i mit liv både haft forhold til mænd og kvinder. Jeg har elsket og haft romantiske forhold med mænd hele mit liv, og jeg vælger nu at leve som en homoseksuel mand,' siger han.

Hele opslaget på Twitter kan du læse herunder:

Tidligere mandag aften, dansk tid, meddelte streamningtjenesten Netflix, der står bag 'House of Cards', at den kommende sæson bliver den sidste. Ifølge AP er beslutningen om at stoppe serien efter seks år taget for flere måneder siden.

Skuespillerens meddelelse tidligere på dagen om, at han er homoseksuel, fik hurtigt sindene i kog på de sociale medier. Det var timingen, i forbindelse med anklagen fra Anthony Rapp om, at han som 14-årig oplevede at blive sexkrænket af den dengang 12 år ældre Kevin Spacey, der ifølge kritikerne var helt gal.

Fra forfatteren Jess McGuire lød det eksempelvis:

'Vi har det alle sammen ganske fint med din homoseksualitet, Kevin. Det er noget helt andet - at du angiveligt har krænket en mindreårig dreng - der gør, at du er i problemer':

Mens Vanity Fair-journalisten Richard Lawson skrev:

'At springe ud som bøsse er ikke det samme som at springe ud som en person, der har objektificeret en 14-årig. At blande disse ting sammen er modbydelig':

Den 58-årige Kevin Spacey har medvirket i flere spillefilm og teaterforestillinger. Han har tidligere modtaget en Oscar for sine roller i spillefilmene 'American Beauty' (1999) og 'The Usual Suspects' (1995).

Natten til onsdag dansk tid havde Kevin Spacey endnu ikke udtalt sig offentligt om beslutningen fra Emmy-arrangørerne om, at han alligevel ikke vil blive tildelt en særlig pris ved uddelingen af de internationale Emmy-statuetter i november.

 Kevin Spacey. Her ses han i New York den 19. juni 2013.
Kevin Spacey. Her ses han i New York den 19. juni 2013. Foto: Craig Barritt
Vis mere

Kevin Spacey på den røde løber under 'Tony Awards' i New York. Den 11. juni 2017.
Kevin Spacey på den røde løber under 'Tony Awards' i New York. Den 11. juni 2017. Foto: JASON SZENES
Vis mere

Kevin Spacey. Billedet her er fra Berlin den 7. februar 2003.
Kevin Spacey. Billedet her er fra Berlin den 7. februar 2003. Foto: CHRISTIAN CHARISIUS (arkiv).
Vis mere