Natten igennem har israelske soldater og palæstinensere med tilknytning til Hamas bombarderet hinanden. Israel har indkaldt 30.000 ekstra soldater, men afviser, at landet planlægger kampe på landjorden.

Israelerne har ifølge BBC bombarderet Gazastriben fra luften i løbet af natten, og israelerne hævder selv, at de har ramt intet mindre end 150 individuelle mål.

Torsdag sendte militante palæstinensere adskillige raketter mod den israelske storby Tel Aviv, og ifølge Hamas er der i løbet af én dag blevet sendt 350 raketter mod israelske byer. Israelerne hævder, at omkring en tredjedel af disse er blevet opsnappet af landets missilforsvarssystem.

Konflikten mellem de to parter er eskaleret, efter at , Ahmed al-Jaabari. Det fik Hamas til at varsle, at .

Mindst 18 palæstinensere, heraf flere børn, har ifølge BBC mistet livet under de seneste dages angreb i Gaza. Israel rapporterer, at tre israelere har mistet livet under palæstinensiske raketangreb rettet mod den sydlige del af landet.

Angrebene har skabt international frygt for en eskalerende konflikt, der reelt kan ende i en krigssituation. Israelerne afviser dog at have planer om en invasion, men har samtidig indkaldt 30.000 soldater fra reserven, som kan inddrages, skulle hæren finde det nødvendigt.

Samtidig prøver omverdenen at lægge en dæmper på gemytterne. Ifølge BBC forsøger Egyptens præsident Mohamed Morsi at mægle mellem de to parter, mens USA har bedt Tyrkiet, Egypten og en række europæiske lande om at overbevise Hamas om, at raketangrebene skal indstilles.