Lyt til artiklen

De store smil kom frem i Storbritannien, da de kom et skridt nærmere rummet, efter at det foreslåede opsendelsessted fik en licens til at fungere.

Spaceport Cornwall ligger i Newquays lufthavn. Den er blevet autoriseret til at være stedet, hvor liftoffs begynder, efter at sikkerheden er fundet i orden.

Annonceringen af det, kom samtidig som NASA opsendte deres hidtil kraftigste raket, Space Launch System (SLS), fra Cape Canaveral-centret i Florida. Det skriver Sky News.

Cornwalls og Storbritanniens første opsendelse venter foreløbig lidt endnu.

Boeing 747 har fået fjernet alle sæderne til passagererne.
Boeing 747 har fået fjernet alle sæderne til passagererne. Foto: Virgin Orbit
Vis mere

Cosmic Girl er en ombygget Boeing 747 fra selskabet Virgin Atlantic. Det er planen, at den skal starte fra rumhavnen i løbet af de kommende uger.

Der er flere ansøgninger på vej fra en lang række andre rumhavne på de britiske øer.

For nylig begyndte briterne at se på et foreslået opsendelsessted i Skotland. Der forventes det, at det står klar i 2023.

For indtil nu har Storbritannien aldrig været vært for nogen opsendelse af en rumraket.

Kun en gang tidligere har de fuldført en opsendelse. Det var Black Arrow tilbage i 1971. Og den tog afsted fra Australien.

Raketten, der skal sendes ud i rummet fra Cosmic Girl, bliver affyret horisontalt fra placeringen under den ene vinge.

LauncherOne, en 21 meter lang raket, bliver sendt afsted over 10,5 kilometers højde over Atlanterhavet, før den accelererer til 13.000 kilometer i timen, for at placere syv satellitter i omløb om Jorden.