Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En lille del af den republikanske lejr, sætter tilsyneladende spørgsmålstegn ved den amerikanske præsident Donald Trumps mentale helbred.

Det fortæller senator og demokraten Al Franken i et interview med CNN.

»Vi har alle en mistanke, du ved, han lyver meget og fortæller ikke sandheden, og det er ikke normalt for den amerikanske præsident eller et menneske i det hele taget,« lyder det i interviewet.

Hertil skulle Donald Trumps til tider iltre temperament også vække bekymring blandt nogle af republikanerne, fortæller senatoren.

Men det er ikke udelukkende i præsidentens bagland, at man angiveligt skulle være bekymret for præsidenten. Den politiske blogger og kommentator Andrew Sullivan mener, at det er på tide, at man sætte spørgsmålstegn ved Donald Trumps mentale helbred.

»At have sådan en ustabil figur, der ikke er i stand til at acceptere realiteterne, som verdens centrum, er ekstremt farligt,« skriver han på sin blog og tilføjer:

»Jeg ved, at det ikke er meningen, at vi skal tale om det her, men det stirrer os lige i øjnene. Jeg spørger mig selv: Hvis du dagligt mødt en, der løj gentagne gange, hvad ville du så synes om ham,« spørger han retorisk.

Donald Trump har været udsat for massiv kritik, siden han 27. januar underskrev et dekret, der ville betyde omfattende stramninger af USA’s udlændingepolitik.

Blandt tiltagene er et indrejseforbud, der betyder, at borgere fra syv lande med overvejende muslimsk befolkning, og som ifølge Trump giver grund til bekymring for "terror", ikke kan rejse ind i USA i 90 dage.

Andre læser også