Kinesiske myndigheder har indført et forbud mod en række muslimske navne i en muslimsk provins med 10 millioner indbyggere.

I et forsøg på at ‘bremse religiøs fanatisme’ har de kinesiske myndigheder nu valgt at forbyde en række muslimske navne.

Forældre i den muslimske region Xinjiang, der er hjem for over 10 millioner uighurere, der er et primært muslimsk folkefærd, må således ikke længere kalde deres nyfødte ‘Muhammad’, ‘Arafat’ eller ‘Medina’. Mere end 25 navne fremtræder på listen, skriver New York Times.

Folk, der ikke overholder det nye forbud, risikerer ifølge avisen, at deres børn mister retten til basale ting som uddannelse og sygeforsikring.

Tiltaget vækker ikke just begejstring hos menneskerettighedsforkæmpere, der mener, at myndighederne her er gået for langt.

»Kinas politik bliver mere og mere fjendtlig,« siger Dilxat Raxit, der er talsperson for organisationen World Uyghur Congress i München, der kæmper for et uafhængigt Xinjiang.

»Uighurere skal være forsigtige, hvis de vil give deres børn navne, de er glade for, og samtidigt undgå at blive straffet af regeringen,« supplerer han.

Sophie Richardson, der er direktør i det kinesiske menneskerettighedsforbund, er ligeledes kritisk over for det nye forbud.

'Dette er den seneste absurde restriktion, som den kinesiske regering har pålagt folket i Xinjiang,' skriver hun i en mail til New York Times.

Tidligere på måneden vedtog man blandt andet også et forbud mod langt skæg og slør i provinsen, som regeringen anser for at være et arnested for muslimske ekstremister.