Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Andelen af Clinton-tilhængere er dalet, efter at FBI har fået nye oplysninger i omstridt e-mail-sag.

New York. Den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, fører over Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, med et procentpoint. Det viser en meningsmåling, der er lavet for avisen Washington Post og tv-kanalen ABC og er offentliggjort tirsdag.

Her sætter 46 procent af vælgerne kryds ved, at de vil stemme på Trump, mens Clinton står til 45 procent af stemmerne.

De to præsidentkandidater ligger altså fortsat tæt i den sidste uge op til selve valgdagen.

Vælgernes entusiasme omkring Hillary Clinton er dalet kraftigt. Andelen af vælgere, der svarer, at de er stærke tilhængere af Clinton, er dalet fra 51 til 43 procent i løbet af få dage.

Det er sket efter forbundspolitiet FBI's nye opdagelse i præsidentkandidatens omstridte e-mail-sag fredag. Her meldte FBI ud, at det nye fund kan være relevant for efterforskningen af Clintons brug af en privat e-mail-server, da hun var udenrigsminister.

I samme måling opnår Det Libertarianske Partis kandidat til præsidentposten, Gary Johnson, tre procent af stemmerne, hvor Jill Stein fra Det Grønne Parti må nøjes med to procent.

Rettelse: Denne artikel blev først udgivet med rubrikken 'Trump står til at blive USA's næste præsident'. Det var desværre en fejlagtig rubrik, og den er derfor blevet rettet pr. 2. november 2016.

/ritzau/

Andre læser også