Nu er det forliste krydstogtskib Costa Concordia på vej til Genoa for at blive hugget op. I dag lettede skibet og dets flydepontoner anker.

Den 13. januar 2012 stødte krydstogtskibet Costa Concordia på grund og sank delvist, da den ramte nogle klipper ud for den italienske ø Giglio, nordvest for Rom.

Lige siden forliset har krydstogtskibet ligget delvist under vand ud for kysten, og de seneste måneder har ingeniører arbejdet på at hæve og flytte skibet.

Sidste år indledte de italienske myndigheder det første trin i bjærgningsaktionen, hvor et rekordstort redningshold forsøgte at bjerge det gigantiske skib.

Efter en flere timers operation, hvor dykkere havde pumpet omkring 18.000 ton cement ind i sække under skibet for at forhindre, at det brækkede i to dele, blev skibet rullet over på en undersøisk platform.

Nu er dagen kommet, hvor det endelig lykkedes få skibet slæbt af sted på dets sidste sejlads fra hav til havn.

To slæbebåde vil trække det rustne italienske krydstogtskib gennem Korsika-kanalen med en hastighed på to knob i timen. Ifølge planen forventes skibet at nå Genoa havn i løbet af fire dage.

ITALY-CONCORDIA/

Udover de to slæbebåde vil en konvoj på tolv skibe med et hold ingeniører, læger, miljøeksperter og dykkere overvåge aktionen.

For at overvåge om det rustne skib slår revner eller der sker udslip, er der flere sensorer, der er fastgjort til siderne af skibet.

4.229 personer var om bord, heriblandt fire danskere. 32 mennesker omkom i ulykken.