Arbejderpartiets partisekretær Raymond Johansen fik færten af at noget var på vej. Herefter måtte statssekretær Roger Ingebrigtsen trække sig fra sin post.
Arbejderpartiets partisekretær Raymond Johansen fik færten af at noget var på vej. Herefter måtte statssekretær Roger Ingebrigtsen trække sig fra sin post. Foto: NTB SCANPIX
- Da jeg var 37, indledte jeg en seksuel relation til en 20 år yngre pige. Aldersforskellen var uacceptabel. Derudover var personen en ung tillidsvalgt i partiet.

Sådan skrev den norsk statssekretær i Næring- og Erhvervsministeriet fra Arbeiderpartiet, Roger Ingebrigtsen, fredag aften på sin facebook-profil. Selv om forholdet er fra 2004 trækker den norske politiker sig fra sin post. Han opgiver samtidig også chancen for at lade sig opstille til det norske parlament for det regerende Arbejderpartiet, ifølge avisen Fædrelandsvennen.

En statssekretær svarer ikke til noget vi har i Danmark, men er en slags anden-minister eller vice-minister i de norske ministerier.

Den endelige opstilling af kandidater for Arbeiderpartiet i Troms, hvor Roger Ingebrigtsen søgte opstilling, skulle have været afgjort på et møde lørdag, men statsekretæren trækker sig altså som kandidat i sidste øjeblik.

Partitoppen har ifølge norske medier angiveligt vidst, at en historie om statsekretæren var under opsejling i et par dage, og efter at have undersøgt sagerne holdt partisekretær Raymond Johansen (billedet) fredag et møde med kandidaten, der nu har trukket sig.

- Det er en alvorlig sag for alle involverede - især for pigen, sagde partisekretæren på et pressemøde fredag aften.

Arbeiderpartiets danske søsterparti, Socialdemokraterne, havde en lignende sag i 2008, da partiets udenrigsordfører Jeppe Kofoed måtte trække fra sine poster efter det kom frem, at han havde været i seng med et ungt medlem af partiet.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.