36-årige Janne Jemtland fra Brumunddal i Norge har været savnet i 14 dage. Nu har politiet fundet en død person i området, hvor hun forsvandt.

Det har norsk politi bekræftet overfor det norske medie VG.

Politiet oplyser i en pressemeddelelse, at de endnu ikke ønsker at udtale sig om, hvorvidt der er Janne Jemtland, der er blevet fundet, men de oplyser, at der ikke er andre savnede i området.

De skriver desuden, at Janne Jemtlands pårørende er blevet underrettet  om fundet.

Det sidste døgn har politiet koncentreret deres eftersøgning omkring elven Glomma, i den norske kommune Våler. Det er sket på baggrund af oplysninger, som politiet har fået siden fredag aften, hvor politiet anholdte Janne Jemtlands ægtefælle og sigtede ham for drab.

»Vi mener at vide, hvordan Janne er blevet dræbt. Fund onsdag og torsdag, som førte til ransagningen og pågribelsen fredag gør, at vi har en drabsteori,« siger politiadvokat André Lillehoved van der Eynden til norsk TV 2.

I forbindelse med eftersøgningen i Våler lørdag fandt politiet en død person. Vis mere

Ægtemanden sigtet

Fredag aften fortalte politiet på et hastindkaldt pressemøde, at de havde foretaget en anholdelse i sagen. Der var tale om Janne Jemtlands ægtemand.

»Ægtemanden nægter at have drabt Janne og erkender sig derfor ikke skyldig i sigtelsen. Har har dog forklaret, at han har en rolle i sagen,« siger siger politiadvokat André Lillehoved van der Eynden.

Fredag aften afholdte politiet et hastindkaldt pressemøde, hvor de fortalte, at de havde anholdt Janne Jemtlands ægtefælle og sigtet ham for dræb. På billedet ses politichefen i Ringsaker, Terje Krogstad (tv), Politiadvokat Julie Dalsveen og efterforskningsleder Trond Blikstad. Vis mere

Anholdelsen skete ifølge politiet på baggrund af nogle fund, som kriminaltiknikere gjorde på parrets bopæl fredag aften. Præcis hvilke fund, der blev gjort, og hvorfor man nu vælger at anholde ægtemanden, ønsker politiet på nuværende tidspunkt ikke at kommentere nærmere på.

Ægtemanden bliver varetægtsfængslet mandag.

Sagen kort