Andrej Medvedev løslades onsdag, da vilkårene for en internering af den tidligere Wagner-soldat ikke længere er til stede.

I stedet er der pålæg om, at Andrej Medvedev har et bestemt opholdssted. Det skriver Dagbladet.no.

»Alle, som søger beskyttelse i Norge, har ret til indkvartering. Det er UDI (den norske udlændingestyrelse, red.), som har ansvar for botilbuddet til asylansøgere i Norge, siger den fungerende leder for politiets udlændingeenhed, Jon Andreas Johansen, til Dagbladet.

»Videre er det det lokale politidistrikt, som har ansvar for at vurdere sikkerheden og eventuelle sikkerhedstiltag for enhver borger inden for eget distrikt, siger Jon Andreas Johansen desuden.

Politiet havde, skriver avisen, frist onsdag for at beslutte sig for, om man ville fremstille Andrej Medvedev i et retsmøde med henblik på internering, som i praksis ville være det samme som varetægtsfængsling.

Andrej Medvedevs advokat, Brynjulf Risnes, har tidligere oplyst over for Dagbladet, at den tidligere soldat er utilfreds med de sikkerhedstiltag, som han har været underlagt.

Advokaten kalder beslutningen om at løslade Andrej Medvedev for 'fornuftig'.

Sikkerhedstiltagene har været indrettet forkert, mener han, og det er derfor, man har diskuteret de fremtidige forhold for Andrej Medvedev.

Brynjulf Risnes ved endnu ikke, hvordan Andrej Medvedevs leveforhold kommer til at se ud fremadrettet.