Den kvinde, som for to dage siden blev fundet af norsk politi, er den forsvundne Janne Jemtland. Det bekræfter norsk politi få dage efter, et kvindelig blev fundet i en elv i Glomma.

Det skriver flere norske medier, herunder VG og Dagbladet med politiet som kilde.

Politiet er gået ud og bekræftet fundet af den savnede kvinde klokken 16.07.

Den endelige obduktionsrapport foreligger dog endnu ikke, og derfor har politiet ikke meldt ud, hvad Janne Jemtland er død af. Norsk politi oplyser blot, at efterforskningen i sagen fortsat finder sted.

Efter fundet af en kvindelig lørdag gik norsk politi ud og fortalte, at man arbejdede med en teori om, at kvinden var den forsvundne Janne Jemtland. Og det er nu endelig bekræftet.

36-årige Janne Jemtland fra Brumunddal blev sidst set på vej hjem fra en julefrokost om natten den 29. december, og i dagene efter fandt politiet flere spor af blod i området, som viste sig at matche den forsvundne kvindes.

36-årige Janne Jemtland. Vis mere

Fredag i sidste uge blev hendes ægtemand, som meldte hustruen savnet dagen før nytårsaften, anholdt af politiet og sigtet for at have dræbt hende - selvom der endnu ikke var fundet et lig i sagen. Årsagen til anholdelsen var nogle spor, der var blevet fundet i ægteparrets hjem.

Ægtemanden nægter sig skyldig

På et pressemøde søndag fortalte politiet, at man har en teori om, hvad der er sket med den forsvundne kvinde, men man ønsker ikke at komme ind på de nærmere detaljer, da der endnu mangler meget efterforskning i sagen.

Det var dagen efter, at ægtemanden blev anholdt og afhørt, at politiet fandt liget af en kvinde i elven Glomma i den norske kommune Våler - ikke langt fra Janne Jemtlands hjem.

»Det er spor og oplysninger, vi har fået efter anholdelsen af ægtemanden, som gjorde, at vi søgte i Glomma og gjorde dette fund,« sagde politiadvokaten på pressemødet.

Ægtemanden nægter sig ifølge André Lillehovde van der Eynden skyldig i drab.

»De nærmere omstændigheder omkring hans forklaring vil jeg ikke komme ind på, men jeg kan sige, at han nægter sig skyldig i drab. Det, han har forklaret til politiet, kommer jeg ikke til at komme nærmere ind på,« forklarede han, da en journalist spurgte ind til rygtet om, at ægtemanden skulle have indrømmet at have spillet en rolle i hustruens forsvinding.

I forbindelse med eftersøgningen i Våler lørdag fandt politiet en død person. Vis mere