Nordkorea har gjort det flere og flere gange den seneste tid. Til stor bekymring for Vesten.

Nu truer nordkoreanerne med, at det vil blive opfattet som 'en krigserklæring', hvis USA forsøger at stoppe dem.

Det isolerede, kommunistiske land har intensiveret sine missiltest de seneste måneder, hvor flere ballistiske missiler blandt andet er sendt ind over Japan for siden at styrte ned i Stillehavet.

Til stor bestyrtelse i netop Japan.

Et nordkoreansk missil fotograferet under en militærparade i anledningen af 75-årsdagen for dannelsen af landets hær.
Et nordkoreansk missil fotograferet under en militærparade i anledningen af 75-årsdagen for dannelsen af landets hær. Foto: KCNA/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

FNs Sikkerhedsråd har forbudt Nordkorea at besidde ballistiske missiler, men i en ny erklæring antyder den nordkoreanske diktator Kim Jong-uns magtfulde søster Kim Yo-jong, at landet har planer om at sende flere missiler ud over Stillehavet.

I samme anledning truer hun med bål og brand, hvis nogen skulle finde på at skyde de nordkoreanske missiler ned, skriver Reuters.

I en officiel udtalelse fra det kommunistiske styre udtaler Kim Yo-jong, at en sådan handling vil blive opfattet som en 'krigserklæring' fra USAs side.

»Stillehavet hører hverken under USAs eller Japans herredømme,« lyder det fra Kim Yo-jong.

Den nordkoreanske diktator Kim Jong-uns søster, Kim Yo-Jong.
Den nordkoreanske diktator Kim Jong-uns søster, Kim Yo-Jong. Foto: Jorge Silva/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

USA har ikke skudt nogle af de nordkoreanske missiler ned, men spørgsmålet er især blevet penibelt, efter at Nordkorea er begyndt at sende ballistiske missiler over japansk territorium.

Nordkoreanerne anklager USA og arvefjenden Sydkorea for at øge spændingsniveauet, fordi de to lande er i gang med en fælles militærøvelse.

Sydkoreas genforeningsministerium anklager derimod Nordkoreas »hensynsløse udvikling af atomvåben og missiler« for at være skyld i det forværrede forhold mellem de to lande.

Siden Koreakrigens afslutning i 1953 har Nordkorea og Sydkorea teknisk set været i krig, idet der blev underskrevet en våbenhvile, men ikke en fredsaftale.

Der er i dag udstationeret omkring 28.500 amerikanske soldater i Sydkorea.