Lyt til artiklen

Nordkorea har affyret et missil ud over Det Japanske Hav, oplyser Japans kystvagt natten til søndag.

Nordkorea og dets leder, Kim Jong-un, er øjensynligt begyndt at spille med musklerne, op til at USAs vicepræsident, Kamala Harris, skal besøge Sydkorea i næste uge.

Natten til søndag dansk tid oplyser Japans kystvagt, at der er blevet affyret et missil fra Nordkoreas østkyst ud over Det Japanske Hav, som ligger mellem den koreanske halvø og Japan.

Cirka 20 minutter efter den japanske kystvagts melding oplyser det japanske medie NHK, at missilet skulle være faldet ned.

Der er tale om et ballistisk missil.

Affyringen sker, kort efter at et amerikansk hangarskib ankom til Sydkorea for at deltage i en fælles militærøvelse. Den amerikanske vicepræsident, Kamala Harris, skal desuden besøge Sydkorea i næste uge.

Tidligere på ugen skrev Yonhap, et sydkoreansk nyhedsbureau, at det sydkoreanske militær havde set tegn på, at Nordkorea var ved at forberede en prøveaffyring med en atomraket fra en ubåd.

Dengang var meldingen, at forberedelserne var sket i landsbyen Sinpo, som ligger på Nordkoreas østkyst.

Meldingerne natten til søndag er tvetydige. Mens Japans kystvagt fortæller, at missilet blev affyret fra Nordkoreas østkyst, skriver Yonhap, at affyringen skete tæt på Pyongyang, som er Nordkoreas hovedstad. Pyongyang ligger tæt på landets vestkyst.

Der er desuden omkring klokken 1.30 ikke nogen meldinger om, at der skulle være tale om en atomraket.

Japans forsvarsminister, Yasukazu Hamada, siger, at missilet nåede en højde på 50 kilometer og landede uden for havzonen EEZ, som omgiver de japanske øer.

/ritzau/Reuters