Sydkoreas præsident, Yoon Suk Yeol, brugte i sidste uge sin tale i FN til at rejse sin bekymring omkring Rusland og Nordkoreas voksende samarbejde, efter Kim Jong Un og Vladimir Putin mødtes i Rusland 13. september. 

Yoon Suk Yeols tale i FN er ikke blevet taget godt imod i Nordkorea, skriver ABC News. 

Den officielle nordkoreanske nyhedskanal KCNA har efterfølgende kaldt Sydkoreas præsident for »skraldespandshjerne« og for en »diplomatisk idiot«. 

Samtidig beskylder de præsidenten for at være Joe Bidens forlængede arm, der blot plejer USAs interesser. 

»Det er selvforklarende, at en mand med en skraldespandshjerne ikke kan forstå den dybere betydning af udviklingen af vores relation til Rusland,« lyder det i en kommentar på den statsstyrede nyhedskanal, KNCA. 

Yun Seok Yeol italesatte blandt andet sin frygt for, at en våbenhandel mellem Rusland og Nordkorea vil øge trusselsbilledet mod Sydkorea.

USA og Sydkorea har efter Rusland og Nordkoreas møde advaret de to lande om, at det vil få konsekvenser, hvis de indgår en våbenaftale, der strider mod forbuddet i FN.

Et forbud der forbyder medlemslandene i FN at handle våben med Nordkorea. 

Nordkorea har ifølge ABC News tidligere tiltrukket unødvendig opmærksomhed efter at havde strøet om sig med voldsomme øgenavne.

De har tidligere kaldt Barack Obama en »abe«, og de forhenværende sydkoreanske præsidenter Lee Myung-bak og Park Geun-hye for henholdsvis en »rotte« og »prostitueret«.