Præsident Barack Obama kaldes nu 'en abe' af regimet i Nordkorea.
Præsident Barack Obama kaldes nu 'en abe' af regimet i Nordkorea. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI

Regimet i Nordkorea retter et nyt, verbalt angreb mod USA. Denne gang kaldes den amerikanske præsident for ’en abe’.

Det oplyser Reuters, og dermed tager sagen om hackerangrebene mod Sony Pictures, der står bag filmen ‘The Interview’, som handler om et attentat på Nordkoreas leder, nu en ny drejning.

Nordkorea, der er kendt som verdens mest lukkede land, og som af amerikanerne beskyldes for at stå bag de nylige hackerangreb mod Sony Pictures, har fyret yderligere op under retorikken efter den omdiskuterede film den 25. december er blevet vist i 331 biografer i USA.

Sony Pictures valgte efter flere massive hackerangreb på selskabet at trække ‘The Interview’ tilbage. Filmen fik dog alligevel premiere i udvalgte biografer, efter filmselskabet blev anklaget for at give efter for pres - og efter den amerikanske præsident Barack Obama beskyldte Nordkorea for at stå bag angrebene.

Efter filmens premiere tager sagen så en ny drejning, da regimet i den nordkoreanske hovedstad Pyongyang, ifølge nyhedsbureauet Reuters, nu kalder Barack Obama for ‘en abe.’ Den beskrivelse vækker især opsigt, da Barack Obama er mørk i huden.

Beskrivelsen ser dagens lys i forbindelse med, at det nordkoreanske regime kræver, at amerikanerne lægger beviser på bordet, der viser, at Sony Pictures blev hacket af Nordkorea, som amerikanerne og Barack Obama påstår.

»Han dundrer altid letsindigt derudaf, i ord og handling, som om det var en abe i junglen,« lyder det i en udtalelse fra den nordkoreanske militærkommission NDC.

Videre i udtalelsen, der er blevet bragt af det statsstyrede nyhedsbureau KCNA, hedder det ifølge Ritzaus Bureau:

»Hvis USA fortsætter med sine arrogante, stødende, gangsteragtige og tilfældige handlinger trods advarsler, så bør landet tænke på, at dets mislykkede politik vil blive ramt af uundgåelige, dræbende slag.«

Det nordkoreanske regime beskylder desuden USA for at være skyld i, at landet har været helt eller delvist uden internet den seneste uge.

»USA er med sin store fysiske størrelse og med sin uvidenhed om skammen ved at lege gemmeleg som børn med løbende næser begyndt at forstyrre internettet hos vores store medieudbydere,« skriver Nordkoreas nationale forsvarskommission i en meddelelse, ifølge Ritzau, der citerer Reuters.

Embedsmænd i Washington har afvist, at USA har noget med det nordkoreanske internetnedbrud at gøre. Præsident Obama har varslet et ’passende’ svar på hackerangrebet mod Sony Pictures. Hvordan han forholder sig til at blive beskrevet med en ‘en abe’ er uklart.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.