Desværre har vi ingen billeder af juletræet, men her er i hvert fald tændt lys! Sydkoreanske soldater patruljerer lillejuleaften langs den stærkt befæstede demilitariserede zone, der skiller de to koreaer, som teknisk set stadig er i krig. Den 27. juli 1953 blev tre års krig i Korea afsluttet med en våbenstilstandsaftale.
Desværre har vi ingen billeder af juletræet, men her er i hvert fald tændt lys! Sydkoreanske soldater patruljerer lillejuleaften langs den stærkt befæstede demilitariserede zone, der skiller de to koreaer, som teknisk set stadig er i krig. Den 27. juli 1953 blev tre års krig i Korea afsluttet med en våbenstilstandsaftale. Foto: REUTERS/Lee Hae-Yong/Yonhap

Et højt juletræstårn med 30.000 lyspærer får Nordkorea til at gå i flinten på deres sydlige naboer og beskylde sydkoreanerne for 'psykologisk krigsførelse'.

Allerede i november oplevede vi i Danmark, hvordan et juletræ kunne skabe ballade. Eller rettere - et manglende juletræ - i en beboerforening i Egedalsvænge. Nu er der juletræsballade igen, ikke i Danmark, men i Nordkorea.

Årsagen er et 30 meter højt juletræstårn med 30.000 lyspærer, som er blevet tændt af kristne grupper og står placeret på en bjergtop i den sydkoreanske by, Gimpo. Problemet er bare, at træet kan ses af de nordkoreanere, som bor i nærheden af grænsen, der deler Syd- og Nordkorea.

Det fik mandag nordkoreanske statsmedier til at beskylde Sydkorea for 'psykologisk krigsførelse', skriver Fox News. Ifølge de nordkoreanske medier er det sydkoreanske juletræ en slags hævn for den satellit, det for nylig lykkedes Nordkorea at sende ud i rummet.

Samtidig advarer Nordkorea om uspecificerede konsekvenser på grund af juletræet. Mange nordkoreanere forbinder nemlig kristendom med uvelkommen påvirkning fra fremmede magter, og nu kan de nordkoreanere, som bor tæt ved grænsen, se på det sydkoreanske juletræ indtil 2. januar.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.