I Belfast blev en benzinbombe kastet ind i en politibil, hvor der sad en betjent. Det formodes, at protestantiske loyalister står bag angrebet.

Spændingerne mellem katolikker og protestanter tager til i Nordirland. Mandag aften slap en politibetjent med nød og næppe med livet i behold, efter 15 personer angreb hans bil og smadrede vinduerne, før de kastede en benzinbombe ind. Det oplyser Sky News.

Ifølge politiet står formodede protestantiske loyalister bag angrebet. De protesterer over, at flagningen med det britiske Union Jack på byens rådhus er blevet indskrænket.

Politiet behandler episoden, der fandt sted i den østlige del af hovedstaden Belfast, som et mordforsøg.

- Det er helt uacceptabelt, at en betjent, der er ude at udføre sin professionelle pligt på vegne af samfundet, skal udsættes for et potentielt morderisk angreb, siger politidirektør George Hamilton ifølge Sky News.

- Dette var et planlagt forsøg på at dræbe en politibetjent, og det er heldigt, at ingen kom til skade, fortsætter han.

Da angrebet skete, holdt politibilen parkeret nær parlamentsmedlem Naomi Longs kontor. Hun er medlem af partiet Alliance Party, hvis byrådsmedlemmer var blandt dem, der stemte for forslaget om at indskrænke Union Jack-flagningen fra 365 dage om året til 17.

Naomi Long har tidligere modtaget dødstrusler, og tre andre byrådsmedlemmer har oplevet, at deres hjem er blevet vandaliseret.

De protestantiske unionstilhængere ser indskrænkningen af flagningen som en provokation fra katolikkerne, der vil forene de seks nordirske grevskaber med resten af den irske republik.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.