Nord for polarcirklen i det nordlige Norge har syriske flygtninge taget en utraditionel metode i brug for at komme ind i landet.

I stedet for at blive fragtet i biler, lastbiler eller til fods krydser flere syriske flygtninge nu den eneste grænse mellem Rusland og Norge, Storskogens grænsestation, på cykler, skriver VG.

Normalt kommer 10-15 asylansøgere om året til Norge via landets eneste grænseovergang til Rusland. Men i år er tallet allerede over 160 personer. Siden fredag er 21 asylansøgere kommet til grænsen på den måde, skriver det norske medie.

»De fleste er syriske mænd mellem 20 og 40 år. De fortæller, at de ikke ønsker at slås for Assad eller blive taget af IS. De ønsker fred, og er glade og lykkelige over at komme frem,« siger stationschef for Kirkenes politistation, Hans Møllebakken til VG.

Den nye rute til Europa er med fly fra Syrien til Moskva. Herefter går turen med et andet fly til Murmansk, hvor der jævnligt går busser til Nikel tæt på den russisk-norske grænse.

Ved grænsen har VG snakket med et par, som fortæller, at de så to varevogne stoppe tæt på grænsen. Ud af varevognene kom mindst seks personer med nye cykler. Derfra cyklede de seks mænd de 150 meter for at passere grænsen, fortæller kvinden, som ikke vil stå frem med navn, til VG.

Grunden til, at asylansøgerne vælger at cykle over grænsen er de russiske grænseregler, fortæller Hans Møllebakken. Ifølge russisk lov er det nemlig ikke lovligt at passere grænsen til fods. Man skal enten køre eller cykle, fortæller stationschefen, som kan se helt nye cykler rulle over grænsen.

Hans Møllebakken frygter, at problemet bliver større, når ruten bliver kendt på sociale medier og i international presse.