Nomas succes er også blevet bemærket uden for Danmarks grænser, efter at restauranten for tredje år i træk er blevet kåret til verdens bedste.

Det er ikke kun i Danmark, det vækker opsigt, at Noma for tredje gang i træk er blevet kåret til verdens bedste restaurant af det anerkendte britiske madtidsskrift Restaurant Magazine.

Også i lande som Australien, Frankrig, Storbritannien og USA er Nomas hattrick blevet bemærket.

- Den danske restaurant med den unge køkkenchef René Redzepi blev mandag udråbt til verdens bedste, skriver franske Le Figaro, mens australske Sydney Morning Herald slår fast, at Noma dominerede prisuddelingen og for tredje år i træk sikrede sig topplaceringen.

Britiske The Guardian udnævner Nomas køkkenbchef og medejer, René Redzepi, til en »forkæmper for det nordiske køkken«. Og i amerikanske Washington Post kan man læse, at Redzepi kokkererer med et »omhyggeligt fokus på oprindelige ingredienser fra mos og snegle til slåenbær og umodne blommer«, samt at Noma har »redefineret nordisk madlavning«.

Men selv om der er stor ros til Noma, så drypper den britiske madskribent Charles Champion også lidt malurt i bægeret i The Guardian. For giver det mening at snakke om verdens bedste, spørger han:

- Jeg mener, at de allerbedste restauranter i Storbritannien er lige så gode som de bedste i Danmark, Spanien, Frankrig, Tyskland og Italien. De er alle gode på hver deres måde. Det er en liste. Og den giver kun så meget mening, som man tillægger den. Den har bidraget til succesen for El Bulli (nu lukket spansk restaurant, der tidligere blev kåret til verdens bedste, red.), the Fat Duck og René Redzepi hos Noma, fordi de har grebet muligheden, som de fik, og de er alle fremragende restauranter. Er de de bedste i verden? Hvem kan bedømme det, spørger han.