Lyt til artiklen

Den opsigtsvækkende hacking-skandale, hvor det sidste år i august kom frem, at omkring 100 Hollywood-skuespillerinder og engelske kendisser har fået stjålet nøgenbilleder fra Apples delingstjenesten iCloud, viser sig nu at være langt større i omfang. Det skriver NBC NEWS.

Næsten 600 kendisser har fået hacket deres iCloud-konti og fået stjålet billeder.

Hackeren sagde dengang, at han eller hun havde lækket nøgenbilleder af blandt andre Jennifer Lawrence, Kate Upton og Ariana Grande. Billederne var blevet lagt ud på 4chan, hvorfra de hurtigt spredte sig.

Læs også:

Hackeren skal have skaffet sig adgang til nøgenbilleder ved at hacke de kendte kvinders mobiltelefoner, og han havde herefter spredt billederne på fotografi-forummet 4chan.

I iCloud gemmes iPhone-brugeres fotografier automatisk, og det er en brist i iClouds sikkerhedssystem, der har gjort det muligt for hackeren at skaffe sig adgang til de private billeder.

Vedkommende offentligjorde en liste med navne på de kvinder, vedkommende angiveligt havde billeder af.

Læs også:

Udover de nævnte skal også blandt andre Cara Delevigne, Kirsten Dunst, Avril Lavigne, Winona Ryder, Vanessa Hudgens og Kim Kardashian være involveret i hacking-skandalen.

FBI har, siden skandalen kom frem, fundet ud af, at de kompromitterede konti blev tilgået fra en enkelt computer koblet til to e-mail-adresser. Computeren tilhører Emilio Herrera, 30.

Computerens IP-adresse er blevet anvendt til at få adgang til 572 unikke iCloud-konti - hver af dem seks gange i gennemsnit. Desuden er computeren brugt til næsten 5.000 forsøg på at nulstille 1987 andre iCloud passwords.

Læs også:

Det er vigtigt at bemærke, at identifikationen af ​​Herrera - der tilsyneladende ingen straffeattest har - betyder ikke, at han nødvendigvis er mistænkt. IP og e-mail-adresser kan forfalskes, og internetdata kan ved hjælp af forskellig software føres gennem tredjeparts computere uden deres ejeres kendskab.