Arkivbillede.
Arkivbillede. Foto: JOHAN NILSSON

En nødlanding i en snedækket lufthavn satte natten til mandag en stopper for en rædselsfuld flyvetur med ualmindelig kraftig turbulens for 203 passagerer og besætningsmedlemmer i et American Airlines-fly.

Flyet af typen Boeing 767 var på  vej fra Miami i USA til Milano i Italien, da det kom ind i et område med så urolig luft, at syv mennesker ombord nåede at blive kvæstede på grund af lufthullerne. Derfor besluttede piloten at nødlande St. John's internationale lufthavn i Newfoundland i Canada, hvor de syv tilskadekomne personer straks blev kørt til behandling på et sygehus.

Tre stewardesser og fire passagerer viste sig at være blevet kvæstet af den kraftige turbulens, som ifølge passagerer ombord havde givet kaotiske scener, mens flyvet blev kastet gennem luften.

»Flyet rullede sidelæns. Alting fløj rundt. Det var ret heftigt,« fortæller øjenvidnet Karen Case til tv-stationen CBC i Canada. Hun beskriver, at flyet to gange dykkede så kraftigt, at hun var sikker på, at hendes liv var forbi. Nogle passagerer skreg i panik, mens andre greb ud efter iltmaskerne.

Ifølge øjenvidner var passagerne endda blevet bedt om spænde sikkerhedsbælterne, da turbulensen begyndte.

En repræsentant for flyselskabet American Airlines ønskede efter nødlandingen ifølge CNN ikke at give nærmere oplysninger om de syv tilskadekomnes kvæstelser. De menes dog ikke at være livstruende.

Ombord på flyet var 192 passagerer og 11 besætningsmedlemmer.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.