En brutal antisemit med forkærlighed for kriminalitet og beskidte tricks. Præsident Nixons kontroversielle karriere gøres op af de journalister, der stoppede den.

- Præsident Nixon var meget værre end vi troede, skriver de journalister, der stod bag afsløringen af Watergate-skandalen i Jyllands-Posten.

I dag er det 40 år siden, at den skruppelløse amerikaner blev væltet i største politiske skandale nogensinde i USA. Journalisterne Bob Woodward og Carl Bernstein afslørede, at Nixon havde iværksat et indbrud d. 17. juni 1972, der havde til formål at stjæle dokumenter og placere aflytningsudstyr i Det Demokratiske Partis hovedkvarter.

Ud over at føre den omdiskuterede krig i Vietnam bekrigede også medier, politikere og jøderne, skriver Bernstein og Woodward.

Fra båndoptagelser og vidnesbyrd fra tætte medarbejdere eksisterer tegnes der et portræt af en mand, der havde et eksplosivt temperament og som hadede jøder og demokratiske politikere. En mand, der blandt andet ikke gik af vejen fra at forsøge at fælde politiske modstandere med luksusprostituerede, spionage, valgsabotage og magtmisbrug.

Da FBI iværksatte en omfattende undersøgelse af Watergate-skandalen udtalte Nixon til sin rådgiver kort og godt.

- De må betales. Andet er der ikke at sige om det.

Men de lykkedes ikke. Nixon valgte selv at gå af den 9. august.1974. Hans efterfølger, Gerald Ford, fritog ham for retsforfølgelse.