Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Torsdag aften zigzaggede han en tonstung lastbil ind i hundredvis af mennesker i den sydfranske by Nice med det resultat, at mindst 84 mistede livet og mere end 200 blev såret. Få timer inden havde han siddet og drukket en øl med en kollega. Og her kom Mohamed Lahouaiej Bouhlel med en besked, som viste sig uhyggelig i sin forudsigelse.

»En dag kommer du til at høre om mig.«

Sådan skal bødlen fra Nice, som franske myndigheder har bekræftet er Mohamed Lahouaiej Bouhlel, have sagt til en kollega, som han fik sig en øl med torsdag aften.

Få timer senere gassede han op og kørte en stor, hvid lastbil ind i en festende folkemængde, som var samlet i det centrale Nice for at fejre den franske nationaldag, Bastilledagen, med det resultat, at der i skrivende stund er 84 døde og 202 sårede - 52 af dem i kritisk tilstand.

Det er en nabo til Mohamed Lahouaiej Bouhlel, som ifølge det franske medie L'Express kan berette, hvad den senere massemorder sagde til kollegaen.

Drak med kollega få timer inden angrebet

»Torsdag aften drak han sammen med en kollega, og de begyndte at skændes. Hans ven sagde, at han ikke var noget værd, og han sagde, 'En dag vil du høre om mig',« forklarer naboen ifølge Aftonbladet til L'Express.

Og de ord kom til på uhyggeligste vis til at holde stik. For omkring klokken 22.30 torsdag aften kørte han den store lastbil ind i menneskemængde, som var ude for at se fyrværkeri og nyde nationaldagen

84 mennesker er indtil videre tallet på omkomne efter det brutale angreb, mens mere end 200 er kommet til skade i angrebet.

Den franske præsident Hollande har tidligere fredag været ude og sige, at »man ikke kan benægte, at angrebet har karakter af terror.«

Det tyder dog ikke umiddelbart på, at det skulle være terror støttet af eksempelvis Islamisk Stat.

Terrororganisationen og dens mange sympatisører har været ude og hylde Mohamed Lahouaiej Bouhlels handling på forskellige sociale medier, men har ikke taget ansvaret.

Andre læser også