De ni pirater, der i 2013 forsøgte at kapre det danske fragtskib Torm Kansas, er blevet idømt 14 års fængsel på Seychellerne.

SEYCHELLERNE: I december sidste år fik de hver knap 20.000 kroner i erstatning fra den danske stat for uberettiget frihedsberøvelse, men nu modtager ni somaliske pirater deres straf på Seychellerne: De er alle blevet idømt 14 års fængsel, bekræfter Forsvaret over for Berlingske Nyhedsbureau.

I begyndelsen af december sidste år fik de ni somaliere ellers i alt 176.400 kroner i erstatning fra den danske stat, 19.600 kroner til hver, for uberettiget frihedsberøvelse. Retten påpegede i december 2014, at piraterne burde have været for en dommer, hvilket de ikke kom i tide. Dermed sad de uretmæssigt tilbageholdt.

De ni somaliere var sigtet for pirateri efter at have forsøgt at kapre det danske fragtskib Torm Kansas i Det Indiske Ocean 10. november 2013.

Specialstyrker fra det danske krigsskib Esbern Snare pågreb de ni somaliere. Ved et grundlovsforhør 23. november blev somalierne varetægtsfængslet in absentia, men forsvareren kærede fængslingen til Landsretten.

Landsretten erklærede sig enig med forsvareren i, at den fundamentale retssikkerhed var blevet tilsidesat.

Grundloven foreskriver, at en borger højst må være frihedsberøvet i 24 timer, inden man stilles for en dommer. På det tidspunkt havde de ni formodede pirater været tilbageholdt på Esbern Snare i 13 dage.

Anklagemyndigheden droppede senere sagen, og somalierne blev sat i land på Seychellerne - hvor de altså nu er blevet idømt fængselsstraffe.